Meny Stäng

10 mysiga campingar i Europa

Annons

Campingar är inte alltid ett resmål i sig, men vissa campingar har det där lite extra som gör att man gärna vill stanna ett tag. Kanske är naturen speciell just där eller så finns den där lite mer personliga känslan. Idag presenterar vi tio mysiga campingar i Europa där vi har trivts, helt utan inbördes ordning. Vilka campingar i Europa vill du tipsa om?

1. HusbilsCamping S’ABBA DRUCHE i Bosa, Sardinien

Servicehuset är extremt enkelt, men du har fantastisk utsikt, lugn atmosfär och om du går några hundra meter finns en jättetrevlig restaurang. Läs mer om smultronställe på Sardinien.

Husbilscamping Sardinien1

2. camping Moskato i Himara, Albanien

Här finns ingen lyx, men personalen är oändligt omtänksam och städar flera gånger om dagen. Utanför grindarna ligger det oändliga havet och ett litet band av små restauranger. Läs mer om campingliv i Albanien.

Camping moskato

3. Camping Kito på Brac, Kroatien

Här stod vi avslappnat medan personalen plockade oliver eller hälsade på släktingar i Bosnien. Det är promenadavstånd till Zlatni Rat och på sommaren finns en liten servering. Läs mer om camping på Brac.

Camping-på-Brac

4. Rullsands havsbad i Gävle, Sverige

En avslappnad camping där vi har firat midsommar några gånger. Här kan man njuta av lugnet vid den vackra stranden, och om man tröttnar kan man promenera bort till den lilla baren. Läs mer om Rullsands camping.

5. Sunset camping i Struga, Makedonien

Ägaren bjuder gärna på ett glas raki, lite melon eller kanske en bit burek medan man pratar om ditt och datt. Det finns en liten strand och man kan ta en långpromenad till Struga. Läs mer om campingliv i Makedonien.

ställplatser-i-makedonien-1200x674

6. camping de Cupabia, Korsika

Att ingen pratar engelska gör ju liksom ingenting när man får stå vid en sådan här fantastisk strand. Så vackert att man aldrig vill åka härifrån. Läs mer om paradisstrand på Korsika.

Camping-Korsika

7. camping Naluka i Kotorbukten, Montenegro

Så fort man rullar in på campingen vill ägaren visa hur man hittar till stranden och de två restaurangerna. Man står fint vid en liten å och när vi lämnade stället fick vi med oss en flaska vin. Läs mer om Kotorbukten.

Camping-Naluka

8. Gran camping i zarautz, Spanien

Det är en ansträngande promenad att ta sig upp till campingen från stranden, men utsikten där uppifrån är värt det. Dessutom bra service utan en massa krångel. Läs mer om Zarautz i solsken.

Zarautz

9. Lake Shkodra resort, Albanien

Det är kanske inte den mest personliga campingen i Albanien, men troligen en av de vackrare. Standarden är hög och restaurangen har utsikt över Shkoder-sjön. Läs mer om Lake Shkodra Resort.

Lake-Shkodra-Resort

10. Camp Podaca på makarska rivieran, Kroatien

Den branta infarten gör att campingen passar bäst för små bilar. Väl på plats är det charmigt med etagen ner mot stranden och den lilla walkie-talkien som man anropar personalen med. Läs mer om Makarska Rivieran. Korrigering i efterhand: Obs! Denna camping har stängt under 2016 ”av personliga skäl”

Vill du få vårt nyhetsbrev?
Camp-Podaca

Sök gärna bland campingar och ställplatser land för land på FREEDOMtravel.

Tidigare inlägg i denna serie:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev