Meny Stäng

Lake Shkodra Resort – camping vid Shkodersjön

Annons

Lake Shkodra Resort – camping vid Shkodersjön. Om du är orolig för att det ska vara alltför obekvämt eller äventyrligt att campa i Albanien vill vi berätta att det finns flera fina campingar, med hög standard.

Twittra
Dela
Dela
Pin
Dela
Dela

Det finns en camping i Shkodra som ligger vid Shkodersjön i norra Albanien, på gränsen till Montenegro. Högsta berget Jezerca tornar upp i skyn och nedanför ligger en fin camping i Shkodra i orörd natur, som heter Lake Shkodra Resort.

Shkodersjön

Halva Shkodersjön ligger på albansk mark och rinner ut i Adriatiska havet via floden Buna och den andra halvan tillhör Montenegro. Känslan man får av att befinna sig här är att det är så orört, och det blir så förbaskat vackert.

Vi som turister bör taskigt nog vara glada för att landet var helt stängt ända till 1991, då kommunism föll. Tack vare detta är just naturen inte sönderturistad och man hoppas ju att de kan bevara det så även i framtiden. Hur ofta får man se de riktigt gamla traditionerna att lägga i nät från en båt, och sen står det 8-10 man med enormt långa rep fastsatta i näten och dra dessa tillsammans in mot land. Riktigt häftigt att se på!

Lake Shkodra
Fiska på gammalt vis

Camping med hög standard

När vi rullade in här igår på Lake Shkodra Resort konstaterade vi att det var första gången i Albanien vi såg en camping med en reception. I Albanien är det annars vanligt att campingarna är byggda kring en restaurang – och då är det i restaurangen man betalar och ber om hjälp. Den här resorten tillhör förmodligen en av de finare campingarna i Albanien.

Shkodra och höga berget Jazerca
Dramatiskt och vackert

Camping Vid Shkodersjön i Albanien

Lake Shkodra Resort ligger fint vid Shkodersjön, och här kan man antingen campa, bo i lodge eller prova på ”glamping” (glamorous camping) i stora exklusiva tält. Här finns fräscha servicehus, WiFi, restaurang och bar, reception och en pytteliten shop. Om man vill kan man få sina kläder tvättade och det finns möjlighet att hyra cykel, kanot eller en så kallad stand up paddle board. 

Det är också möjligt att boka olika utflykter, med eller utan övernattning. Vi har inte provat dessa, men flera av de lät intressanta. I vanliga fall är vi lite oroliga för ”resorts” eftersom de kan vara dyra, men i Albanien behöver man aldrig oroa sig för priset. Vi betalar 14 euro/dygn inklusive el och WiFi här.

Ett tält på Lake Shkodra Resort, och bergen i bakgrunden

Husbilar på Lake Shkodra Resort

Många campar med tält på den stora campingen, men vi står också ett litet gäng husbilar här. De andra bilarna kommer från Tyskland, Frankrike, Österrike, Schweiz och Holland. Strax efter oss rullade det för övrigt in två riktiga (franskregistrerade) äventyrsbilar.

Camping I Shkodra vid Shkodersjön, Albanien. Lake Shkodra Resort.
Lake Shkodra Resort, Shkoder, Albanien
Två terränggående husbilar på Lake Shkodra Resort
Två terränggående husbilar på Lake Shkodra Resor.

Läs mer

Vi har rest i Albanien med husbil under ca tre veckors tid, och har hunnit uppleva både olika campingar och många fina platser. Förutom Shkodersjön i Albanien är det fint vid Ohridsjön, och nästan överallt längs kusten. Om du missade vårt förra inlägg från husbilsresan 2015 kan du läsa det här: Från Makedonien till Albanien. Här hittar du ännu mer läsning:

sjön Ohrid
Ohridsjön är en annan fin sjö i Albanien
Alla våra bästa tips om Albanien. Klicka på bilden!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev