Meny Stäng

Safari camping i Ulcinj, Montenegro

Annons

Vi står nu på Safari camping i Ulcinj i Montenegro. Vi har idag rullat in i Montenegro, från Albanien. Vi körde över gränsen söder om Shkodersjön och det första vi fick se var ett landskap med höga berg, smala vägar, lyxiga villor och lite vingårdar. Nu har vi tagit oss till en camping vid en lång fin sandstrand.

Twittra
Dela
Dela
Pin
Dela
Dela

Montenegro – lite historia

Montenegro är ett litet och bergigt land med drygt 600 000 invånare. Landet blev inte självständigt förrän 2006, då det bröt sig ut ur statsunionen “Serbien och Montenegro”. När Jugoslavien upplöstes i början på 90-talet valde Montenegro nämligen att stanna tillsammans med Serbien, och när det blev krig stred de, tillsammans med Serbien, i Bosnien och Kroatien.

Montenegro av idag

Idag utgörs landets befolkning av 44 procent etniska montenegriner, 30 procent serber och flera andra folkgrupper. En intressant sak är att landet faktiskt använder euro, trots att man inte är med i EU.

Detta beror på att “Serbien och Montenegro” på 90-talet hade världens genom tidernas näst högsta inflation (på 3 miljoner procent!) och övergav sin valuta för att använda D-mark. När D-marken sedan omvandlades till euro blev det per automatik euro i landet …

Väg och tunnel i Montenegro - undrar vad som finns på andra sidan?
Väg och tunnel  – undrar vad som finns på andra sidan?

Safari camping i Ulcinj

Vi rullade till den första camping vi hittade vid kusten: Safari camping i Ulcinj. Så fort vi parkerat blev vi välkomnade av våra holländska campinggrannar, som kände igen oss från förra campingen i Albanien. Det blev några glas vin utanför deras husbil och prat i några timmar – väldigt trevligt!

Husbilarna på Safari camping står precis vid stranden
Husbilarna på Safari camping står precis vid stranden
safari camping Montenegro
Gott om husbilar
Safari camping Ulcinj
Samma camping från en annan vy

Stranden i Ulcinj

Den främsta anledningen att campa här i Ulcinj är nog att man önskar stå vid en lång sandstrand. Stranden här är väldigt fin, även om den kanske är lite för “lång och platt” för vår smak. Eller så har vi blivit bortskämda!?

Det finns också en restaurang här på campingen, där man sitter med fin utsikt över havet. Vi måste vi vänja oss vid att allting är dyrare än i Albanien … Det innebär dock inte att det är dyrt egentligen. Om man kommer resandes från ett annat håll är det mycket möjligt att man tycker att det är billigt!

Ulcinj
Vår promenad ner till stranden …
Montenegro strand
Lång härlig strand med finkornig sand
Alla våra bästa tips om Montenegro. Klicka på bilden!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev