Meny Stäng

Camping Naluka – mysig Camping i Kotorbukten

Annons

I två dagar har vi hängt på en fin camping i Kotorbukten i Montenegro. När man kör runt Kotorbukten ser man ganska många camping-skyltar, men de flesta “campingar” är privata trädgårdar med så branta uppfarter att det inte ens kan övervägas, om man inte är backpacksresenär med tält vill säga. Men till slut hittade vi fram till camping Naluka i Morinj.

Twittra
Dela
Dela
Pin
Dela
Dela

Camping Naluka

När vi kom till camping Naluka var det faktiskt helt fullt. Här stod nämligen ett gäng med 18 franska husbilar som reste tillsammans! När de precis flyttat sig (alla på en gång – tänk att möta dem på de smala vägarna här!) kunde vi välja vilken plats vi ville. Annars är detta en populär camping, och trots att det är september kommer det ständigt nya husbilar, husvagnar och tält.

Vi valde en plats vid den lilla floden - titt som tätt åker små båtar förbi
Vi valde en plats vid den lilla floden – titt som tätt åker små båtar förbi

Liten strand och strandbar

Det finns utmärkt service på campingen och i priset på 20 euro/dygn ingår både el och fritt WiFi. Inom kort promenadavstånd finns butik, restaurang och en charmig liten strand.

Vi är inte så förtjusta i enorma sandstränder med rader av solstolar, men såna här små ställen är trevliga. Det finns en liten grusstrand och en liten strandbar. Havsvattnet är varmt, men blandas här och var upp med det kyliga vattnet från floden – uppfriskande!

Montenegro, Kotorbukten
Montenegro, Kotorbukten

Från Montenegro till Kroatien

När vi kände oss klara på camping Naluka i Montenegro var det dags att ge oss av mot Kroatien. Förmiddagen i Montenegro började bra. Klockan 8:15 kom brödbilen som vanligt till campingen i Montenegro med färskt bröd. Strax därefter kom en kille förbi och sålde nyplockade hallon. Innan vi körde gav ägaren oss en flaska rött vin. Och när vi kört en liten bit såg vi några killar som satt vid stranden och sålde färska musslor …

Montenegro musslor

Blåmusslorna kostade 2 euro/kilot och de ”andra” (helt enorma) musslorna kostade 12 euro/kilot. Vi blev förstås nyfikna och köpte två kilo av det förstnämnda och ett kilo av de andra musslorna. Vi frågade vad de hette och fick svaret ”Each village have a different name for them”.

Efter denna lilla shopping begav vi oss mot gränsen till Kroatien, med siktet inställt på Dubrovnik. På sätt och vis kändes det lite skönt att Montenegro ligger mellan Albanien och Kroatien, så att man successivt får vänja sig vid moderniteterna.

I Albanien finns det åsnor, hästkärror och kor överallt, men i stort sett inga mataffärer. I Montenegro finns det förvisso stora supermarkets, men det märks att det är ett korrupt land med svarta pengar, med allt från rostiga gamla husvagnar till rekord i miljonärer.

Kroatien framstår, så fort man kört över gränsen, som ett mycket modernt och välfungerande land. Vägarna är fina, skyltningen är bra, det är rent och snyggt och campingen vi kommer fram till är mycket modern (och dyr).

Vägarna i Kroatien är väldigt fina – nedanför skymtar Dubrovnik
Alla våra bästa tips om Montenegro. Klicka på bilden!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev