Meny Stäng

Camping i Kotorbukten

Annons

I två dagar har vi hängt på en fin camping i Kotorbukten i Montenegro. När man kör runt Kotorbukten ser man ganska många camping-skyltar, men de flesta ”campingar” är privata trädgårdar med så branta uppfarter att det inte ens kan övervägas, om man inte är backpacksresenär med tält vill säga. Men till slut hittade vi fram till camping Naluka i Morinj.

Camping Naluka

När vi kom till camping Naluka var det faktiskt helt fullt. Här stod nämligen ett gäng med 18 franska husbilar som reste tillsammans! När de precis flyttat sig (alla på en gång – tänk att möta dem på de smala vägarna här!) kunde vi välja vilken plats vi ville. Annars är detta en populär camping, och trots att det är september kommer det ständigt nya husbilar, husvagnar och tält.

Vi valde en plats vid den lilla floden - titt som tätt åker små båtar förbi
Vi valde en plats vid den lilla floden – titt som tätt åker små båtar förbi

Liten strand och strandbar

Det finns utmärkt service på campingen och i priset på 20 euro/dygn ingår både el och fritt WiFi. Inom kort promenadavstånd finns butik, restaurang och en charmig liten strand. Vi är inte så förtjusta i enorma sandstränder med rader av solstolar, men såna här små ställen är trevliga. Det finns en liten grusstrand och en liten strandbar. Havsvattnet är varmt, men blandas här och var upp med det kyliga vattnet från floden – uppfriskande!

Montenegro, Kotorbukten
Montenegro, Kotorbukten

Missade du förra inlägget om husbilsresan 2015? Läs Unesco-staden Kotor i Montenegro

Prenumerera på vårt nyhetsbrev