Meny Stäng

Sveti Stefan och Budva i Montenegro

Igår besökte vi två av de mest kända semesterorterna i Montenegro: Sveti Stefan och Budva. Det var intressant att se den här delen av landet, där det finns en hel del turism.

Twittra
Dela
Dela
Pin
Dela
Dela

Sveti Stefan

Ön Sveti Stefan var förr i tiden ett tillhåll för pirater. Idag är den lilla ”ön” förbunden med fastlandet och består av ett enda lyxhotell med casino. Vi beundrade den häftiga halvön på håll, men med husbil var det lite knepigt att komma nära, så vi fortsatte mot Budva.

Budva

Budva är en stad med runt 20 000 invånare och många höga hus och hotell. Staden är bland annat känd för sina långa sandstränder och för det livliga nattlivet. 

Enligt Wikipedia är den här staden för övrigt den stad i Europa som har flest miljonärer per capita, nämligen 200 miljonärer på 10 000 invånare. Men den här platsen är mer är lyx, flärd och fest! Staden är omgiven av höga berg och vacker natur, och staden rymmer en hel del historia.

Den gamla stadsdelen i Budva omges av en stenmur som byggdes av venetianerna (eller vad heter det på svenska?) en gång i tiden. I det historiska området bland annat ett citadell och kyrkan  Santa Maria, som grundades på 800-talet.

Budva, Montenegro
Fint läge vid kusten i Montenegro
Montenegro
Med utsikt över Gamla stan i Budva
Med utsikt över Gamla stan
En vacker strand i Budva - vi stod ovanför och undrade hur folk kom dit!?
En vacker strand  – vi stod ovanför och undrade hur folk kom dit!?

Campingar

Det finns campingar i både Sveti Stefan och i Budva, men de var så hårt nerskrivna på nätet att vi valde att fortsätta mot Kotor-bukten, som vi hört mycket fint om. Det blev ett trevligt lunchstopp vid vattnet, och sedan fick vi uppleva en av 10-i-topp platserna på hela resan. Läs om Kotorbukten här:

Lunchpaus i närheten av Tivat, Kotor-bukten
Lunchpaus i närheten av Tivat, Kotor-bukten
Alla våra bästa tips om Montenegro. Klicka på bilden!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev