Meny Stäng

Runt vackra Kotorbukten i Montenegro

Både igår och idag har vi åkt runt Kotorbukten i Montenegro. Kotorbukten är en bukt med flera vikar i den norra delen av västkusten. Det går bilvägar runt hela bukten, oftast alldeles intill vattnet, och det är fantastiskt vackert att köra här. Bergen är svindlande höga, naturen är frodigt grönt och husen är små och pittoreska. Landskapet påminner lite om Norge faktiskt, fast med ett varmare klimat.

Twittra
Dela
Dela
Pin
Dela
Dela

Fantastiskt vackert

Hela det här området, runt Kotorbukten, kvalar lätt in på vår 10-i-topp lista från hela resan. Det var lite mulet när vi körde vilket gör att bilderna är lite matta, men låt er inte förledas, det är galet vackert här. Bergen är höga, husen ligger charmigt längs de slingrande vägarna och vattnet skimrar i grönt. Människor ligger och solar på bryggor här och var, båtar tuffar förbi och livet känns synnerligen enkelt.

Kotorbukten, Montenegro
Kotorbukten, Montenegro

Runt Kotorbukten

Sträckan fram till Kotor (om man kommer söderifrån) är riktigt smal och det är egentligen omöjligt att mötas, men alla löser ändå mötena både glatt och vant genom att backa in på någons tomt, Sedan vinkar man och tutar till varandra och kör vidare!

Ett givet stopp under resan runt Kotorbukten är staden Kotor, som vi kommer att skriva ett eget inlägg om snart. Sedan kan vi också rekommendera ett besök på Naluka camping, där vi står nu. Detta är en trevlig och personlig camping vid en liten å, men en kort promenadsträcka till badstranden.

Karta över Kotorbukten och hur vi har kört hittills
Karta över Kotorbukten och hur vi har kört hittills
Den första sträckan är smal - vem ska backa den här gången???
Den första sträckan är smal – vem ska backa den här gången???
Mitt ute i bukten ligger några öar med byggnader - dit går det båtar
Mitt ute i bukten ligger några öar med byggnader
Stora och små båtar i bukten - kryssningsfartyg och kajaker
Stora och små båtar i bukten – kryssningsfartyg och kajaker
Alla våra bästa tips om Montenegro. Klicka på bilden!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev