Meny Stäng

Första kvällen i Kiev – restaurang Tsarskoe Selo

Temarestaurangen Tsarskoe Selo i Kiev bjuder på livliga uppträdanden av ukrainska musiker i traditionella kläder. Här kan man uppleva Ukrainas vänlighet när den är som bäst, tillsammans med nubbe och god mat. Till Tsarskoe Selo i Kiev kommer man för god mat och härlig stämning.

Första kvällen i Kiev

För Peter, Robin och Alexandra blev det första kvällen ett besök på restaurang Tsarskoe Selo. Själv tillbringade jag tyvärr den första kvällen på hotellrummet, med migrän. Det var inte så mycket att välja på, för när jag blir dålig blir jag dålig.

Som tur var kunde resten av gänget ta sig ut och se sig om en sväng på stan och äta en riktig ukrainsk middag på restaurang. Och jag har ju varit på Tsarskoe Selo förut!

Belysning och dekorationer

Hela Kiev är upplyst känns det som. Varenda byggnad lyser och är dekorerad med ljusslingor och på det stora torget står en stor upplyst julgran. Det är faktiskt riktigt härligt att vara här den här tiden!

När hela stan är upplyst på det här sättet känns det inte så mörkt som det annars skulle kunna göra. På bilden nedan ser du ett av alla dekorerade hus i centrala stan, och i bakgrunden ser du vårt hotell, hotell Ukraina.

Kiev
Hela Kiev är upplyst

Restaurang Tsarskoe Selo

Restaurang Tsarskoe Selo ligger i ett charmigt litet hus en kort taxiresa från centrala Kiev. Vi var här för två år sedan, och det jag minns från den gången var ukrainsk musik och en skönt festlig stämning.

Det var himla trist att inte kunna vara med den här gången, men det jag fick höra om var livliga uppträdanden av ukrainska musiker i traditionella kläder, ett grannbord där det snapsades friskt och en underlig ukrainsk efterrätt som bestod av en stor seg fettbit täckt i choklad …

Förutom att det var tråkigt att jag inte kunde vara med, verkar övriga gänget ha varit riktigt nöjda med restaurangupplevelsen. Stämningen var verkligen på topp som den var förra gången vi var här. Hela stället är inrätt som en skrubba runt julen och då menar jag allt. Vilken härlig miljö det är att bara vara här!

Restaurang Tsarskoe selo
Stämningen är på topp på Tsarskoe Selo

Prenumerera på vårt nyhetsbrev