Meny Stäng

Ukrainsk snabbmat – besök på Puzata Hata

Vi har blivit helt frälsta i ukrainsk snabbmat! I Ukraina finns en inhemsk snabbmatskedja som heter Puzata Hata. Man tar en bricka och sedan plockar man på sig smårätter från en massa diskar med grytor och kärl. Sedan går man till kassan och betalar för det man har plockat på sig. Så enkelt, så billigt och så gott!

Perfekt paus

Vi ägnar oss en hel del åt shopping i Kiev, eftersom det är så sjukt kul att shoppa här. Men efter några timmar i affärerna blir man ju hungrig. Nu har vi hittat det absolut optimala stället att äta lunch på.

Puzata Hata serverar ukrainsk snabbmat, men även om det är enkelt har vi blivit helt frälsta. Förutom att det är galet billigt är det verkligen otroligt gott. Efter en lunchpaus på vårt nya favorithak är man redo för några fler varv i butikerna. Här äter vi varje lunch när vi är i Kiev och det finns flera Puzata Hata lite överallt.

Kiev
Perfekt med lunchpaus på Puzata Hata när man shoppar!

Ukrainsk snabbmat – Gott och billigt

Vi gillar verkligen Puzata Hata! När man kommer in tar man en bricka och sedan är det bara att plocka på sig det man vill ha, från en lång disk med allt från kalla till varma smårätter, som man kan kombinera som man vill.

Disken med smårätter är enorm och här hittar man verkligen allt möjligt: soppor, krämiga sallader, piroger, kötträtter, fiskrätter, potatis, grönsaker och bakverk. Det är enkel och rejäl mat, men det smakar i stort sett alltid bra. Våra favoriter är de goda sopporna, de krämiga salladerna och pirogerna.

Brickan tar man med till en kassa där man betalar för det man plockat på sig. En lunch bestående av soppa, sallad, pirog och en stor stark går på ca 35 svenska kronor. Inte sååå jobbigt.

Snabbmat Kiev
Ukrainsk snabbmat: pirog, krämig sallad, soppa och en stor stark

Prenumerera på vårt nyhetsbrev