Meny Stäng

Nyårsafton i Kiev – att fira nyår i Ukraina

Så var det då dags att fira nyår i Ukraina! Vi startade vår nyårsafton i Kiev med att kika en stund på den utomhuskonsert som ordnades för alla Kievbor i centrala stan, precis nedanför vårt hotell. Sedan fortsatte vi till nöjeskomplexet Arena Citi, där vi köpt biljetter för både middag och fest. Dags för champagne och nyår!

Twittra
Dela
Dela
Pin
Dela
Dela

Utomhuskonsert i Kiev

Utomhuskonserten på Independence Square i centrala Kiev var mer eller mindre en överraskning för oss. Vi hade visserligen sett scenen byggas upp under några dagar, men hade ingen aning om vad som var på gång. När vi nu kom ut från hotellet var det som att hela stan var ute.

Torget var fullt av människor, både unga och gamla, och det var en riktigt uppsluppen feststämning i luften. Vi stannade en stund och lyssnade på lite av konserten som var riktigt bra, även om artisterna var helt okända för oss.

Nyår Kiev
Nyår i Kiev: uppträdande på Independence Square
Vi firar nyår i Ukraina
Vi firar nyår i Ukraina

Nyår i Ukraina med middag

På nattklubben Arena Citi finns flera våningar med restaurang, bar, strippklubb och nattklubb. Vi hade bord på nattklubben, och när man bokar bord innebär det att man har sitt bord hela kvällen och natten, samtidigt som man kan röra sig fritt mellan våningarna.

Vi hade ingen aning om vilken mat som skulle komma in eftersom ingen kunde engelska när vi bokade, men vi blev mer än nöjda. Det ena lyxiga fatet efter det andra bars in, fyllda med allt från kallskuret kött och ost till exotisk frukt. Vi blev både mätta och nöjda om man säger så!

Egen vakt vid bordet

Två flaskor champagne ingick i priset och en helflaska sprit. Vi hade även en vakt som vaktade över 6 bord hela natten och om vi alla gick iväg så fick ingen sitta på våra platser, och det han reda på hela tiden. Vi har varit med om det tidigare i Kiev att man har en egen vakt. Lite coolt tycker vi.

Nyår i Ukraina

Nyårsafton i Kiev

Nyårsafton i Kiev var ännu inte slut! Efter middagen väntade en lång kväll och natt med musik och ljuseffekter som spelade över dansgolvet. Vi dansade och festade till klockan 06 på morgonen, då vi tog en taxi hem till hotellet, trötta och nöjda. Men festen var inte slut då! Nejdå, den fortsatte in på morgontimmarna … undrar hur länge? Idag vilar vi ut på hotellrummet och har inga storartade planer.

Laser
Nyår och nyårsafton i Kiev
Gott nytt år!
Alla våra bästa tips om Ukraina. Klicka på bilden!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev