Meny Stäng

Vinter i Kiev – ett snöigt Ukraina

Annons

Vinter i Kiev har det blivit efter några dagars plusgrader. Idag visar vi några bilder som vi tog igår kväll, när snön låg tjock och snön yrde över staden. Idag snöar och blåser det ännu mer, så man får verkligen ta sats för att gå ut, men stämningen är på topp bland folket. Följ med på vinter i Kiev!

Twittra
Dela
Dela
Pin
Dela
Dela

Bilder från ett vintrigt Kiev

Kiev är verkligen täckt i tjock vit snö och väldigt vintrigt. Snöröjningen verkar inte fungera vidare bra heller. Man ser en del tanter och farbröder som skottar, men mestadels är det snö överallt – även i luften!

Snögubbe
Snö Kiev
Ukraina snö
Kiev snö

Härlig Vinter i Kiev

Vilken härlig vinter i Kiev vi har och vilket skönt tänk ukrainarna har. Det finns knappt stövlar till kvinnor utan foder och alla verkar ha olika leverantörer, så mycket design på kläderna här. Männens jackor är riktigt fodrade och väldigt snygga och prisläget är super.

Nu njuter vi av vintern. Det känns som att alla här i Kiev vill bidra till en härlig vinter och jul. Visst har de massor av saker juldekoration överallt, men jag har aldrig sett så många människor utklädda, och det känns som att alla är ute på gator och torg för att prata och skratta.

Det här med snöröjning är ett eget kapitel i den här staden. Det finns inga riktiga plogbilar, utan bara någon enstaka hjälplös traktor med alldeles för svaga skopor. I övrigt står några tanter här och där och hackar lite med några spadar. Bilarna har inga vinterdäck heller, så ni kan ju själva föreställa er kaoset …

Lavra Kiev

Skön atmosfär

Vi brukar bli imponerade över att en stad gör häftiga uppsättningar inför julen, men människorna då? Här får vi allt som gör att julen och vintern blir komplett.

Vinter i Kiev
Ukraina, Kiev
Ukraina, Kiev

Biljetter till Nyårsafton

Nu har vi också köpt biljetter till Nyårsafton. Vi har bokat bord på Avalon, i diskoteket (ukrainare älskar att boka bord på diskotek). Att boka biljetterna var en upplevelse i sig!

Vi var tvungna att åka till Avalon, hänga in våra ytterkläder i garderoben och följa med “managern” som visade oss till vårt bord (och rättade till kuddarna). Sedan fick vi gå igenom menyn och beställa mat och vin samt betala en deposit i förskott (som man sedan får äta och dricka för). Nu har vi i alla fall våra biljetter!

Biljetter nyårsfest

Alla våra bästa tips om Ukraina. Klicka på bilden!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev