Meny Stäng

Nya Zeeland med husbil 3 – Abel Tasman och Kaikoura

Annons

Dags för den tredje delen i vår berättelse om husbilsresan på Nya Zeeland 2006/2007 … Nu har vi kommit fram till överfarten med färjan från Nordön till Sydön. Och där väntar plötsligt ett helt nytt landskap!

Twittra
Dela
Dela
Pin
Dela
Dela

Abel Tasman och nytt landskap

Det första vi gjorde när vi kom till Sydön var att ta oss till Abel Tasman nationalpark, där vi gjorde en helt fantastisk kanottur. Vi hann också med en kort liten vandring i den härliga naturen. Växtligheten i Nya Zeeland är fantastiskt grön, samtidigt som man slipper oroa sig för farliga djur. Helt perfekt!

Kajak Nya Zeeland
Vi paddlade kajak i Abel Tasman nationalpark – fantastiskt fint!
Kanot i Abel Tasman, Nya Zeeland
Kanot i Abel Tasman, Nya Zeeland

Sedan fortsatte vi att köra söderöver längs ostkusten, och bara att köra längs vägarna är fascinerande eftersom landskapet hela tiden förändras.

Nya Zeeland sydön
Är det här samma land? Ja, tydligen…

Valskådning i Kaikoura

Vi körde till Kaiokoura för att uppleva valskådning. Vi fick visserligen vänta flera timmar i hamnen, men det var det verkligen värt. Utanför Nya Zeeland kust går djupa raviner i havet där riktigt stora valar håller till. Det var otroligt mäktigt att se dem dyka upp över ytan.

Valskådning Nya Zeeland
Kaikoura – Om man inte har bokat tid för valskådning kan man få vänta… länge
Nya Zeeland valskådning
Men till slut är det vår tur, och vi får gå på båten!
Kaskelottval
Det ser inte mycket ut på bild, men det var häftigt, det här är en kaskelottval och de är stora!

Nya Zeeland med husbil – läs mer

Vi har också skrivit tre andra delar om vår husbilsresa på Nya Zeeland. Resan startade i Auckland, där vi både hann med en ridtur och att besöka Sky Tower. Vi besökte sedan vulkanön White Island innan det var dags för äventyr i Rotorua – allt från att se geysrar till att rulla nedför backar i en “zorb”. På slutet blev det tur med fyrhjuling, glaciärsjö och en möjlighet att simma med delfiner.

Simma med delfiner Nya Zeeland
Härligt att delfinerna väljer att komma till båtarna, bara för att de tycker att det är kul

Prenumerera på vårt nyhetsbrev