Meny Stäng

Nya Zeeland med husbil – Del 3

Dags för den tredje delen i vår berättelse om husbilsresan på Nya Zeeland 2006/2007… Nu har vi kommit fram till överfarten med färjan från Nordön till Sydön. Och där väntar plötsligt ett helt nytt landskap!

Abel Tasman och nytt landskap

Det första vi gjorde när vi kom till Sydön var att ta oss till Abel Tasman nationalpark, där vi gjorde en helt fantastisk kanottur. Sedan fortsatte vi att köra söderöver längs ostkusten, och bara att köra längs vägarna är fascinerande eftersom landskapet hela tiden förändras.

Kajak Nya Zeeland
Vi paddlade kajak i Abel Tasman nationalpark – fantastiskt fint!
Nya Zeeland sydön
Är det här samma land? Ja, tydligen…

Valskådning i Kaikoura

Vi körde till Kaiokoura för att uppleva valskådning. Vi fick visserligen vänta flera timmar, men det var det värt. Utanför Nya Zeeland kust går djupa raviner i havet där riktigt stora valar håller till. Mäktigt!

Valskådning Nya Zeeland
Kaikoura – Om man inte har bokat tid för valskådning kan man få vänta… länge
Nya Zeeland valskådning
Men till slut är det vår tur, och vi får gå på båten!
Kaskelottval
Det ser inte mycket ut på bild, men det var häftigt, det här är en kaskelottval och de är stora!

Läs mer: Resa till Nya Zeeland – din guide till Nya Zeelands bästa resmål