Meny Stäng

Med varma hälsningar från Uzbekistan

Annons

Här kommer ett litet vykort från Uzbekistan. Vi befinner oss just nu i den mytomspunna staden Samarkand, och våra dagar är fyllda med upplevelser från morgon till kväll. Mer fylliga reportage kommer när vi är hemma igen. Så länge bjuder vi på en hälsning från Uzbekistan.

Twittra
Dela
Dela
Pin
Dela
Dela

Vår resa till Uzbekistan

Att vi fick möjlighet att resa till Uzbekistan hänger ihop med att UNWTO (United Nations World Tourism Organisation) för 25:e gången håller World Assembly, och denna gång hålls konferensen i Samarkand. Vi blev inbjudna att närvara som press, och välkomnades ombord på ett chartrat plan från Madrid, tillsammans med konferensdeltagare från hela världen.

Vi flög alltså Stockholm – Madrid – Samarkand, vilket inte är den snabbaste vägen. Om du funderar på att besöka Uzbekistan vid tillfälle kan ett snabbare alternativ vara att resa via Istanbul.

I Madrid, redo att kliva ombord på Uzbekistan Air

När vi landade i Samarkand var vi utmattade efter en lång resa, och vi hade ingen aning om vad som väntade. Vår resa hade planerats i sista sekund, och vi hade knappt hunnit få någon information. Skulle någon ens möta på flygplatsen?

Jodå, vi möttes av guide, tolk, chaufför, ett stort fång blommor, ett kuvert med varsitt lokalt sim-kort, traditionell musik med blåsinstrument samt intervjuare från en lokal TV-kanal som ville höra om våra förväntningar. Lätt omtumlande …

25 UNWTO General Assembly

Konferensen 25 UNWTO General Assembly samlar i år deltagare från 135 länder, och många viktiga frågor som rör turism i världen diskuteras. Vi deltog under den första dagen, från pressrummet, och vi kommer att berätta mer inom kort.

Förutom att viktiga ämnen diskuteras så ger konferensen, som hålls i helt nybyggda och fantastiskt vackra konferenslokaler, möjlighet till mingel med både turismaktörer och reseskribenter från hela världen.

En hälsning från Uzbekistan – några intryck

Efter den första dagen på konferensen har vi fokus på att se och uppleva Samarkand, och omgivande platser i Uzbekistan. Vi kommer berätta mycket mer med tiden, men vi kan starta med att dela med oss av några intryck.

Maten är fantastisk! Ofta serveras många rätter. Det är allt från sallader och soppor till dumplings, nötkött, bakverk och frukt.

Historia och arkitektur finns det massor av. Vi har hunnit se några av de mest besökta sevärdheterna i Samarkand såsom Registan, men det finns mycket, mycket mer, både här och på andra platser i landet.

Hantverk finns det också gott om. Bland annat kan man se och köpa keramik, siden och kläder.

WIFI.se

Musik och dans är också populärt. På dessa få dagar har vi redan hunnit se en lång rad musik- och dansuppträdanden.

Mer om Uzbekistan

Uzbekistan har överraskat oss positivt och vi ser fram emot att uppleva mer. Det kommer snart fler och fylligare reportage här på freedomtravel.se. Under tiden kan du, om du vill, följa oss på Instagram. Där uppdaterar vi varje dag från resan, både med bilder och ”stories” (händelser). Här hittar du oss på Instagram: @freedomtravelnews

Alla våra bästa tips om Uzbekistan. Klicka på bilden!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev