Meny Stäng

Gästblogg: En vecka kvar!!!

Lördag och gästblogg med Elisabeth Haug

Twittra
Dela
Dela
Pin
Dela
Dela

Jisses va tiden går fort. Endast en vecka kvar till resan börjar. Ska ”bara” hinna packa klart, avsluta allt på jobbet så att jag kan vara borta i 6 veckor.

Campat i helgen

Regeldiskussioner under en av våra Kubbmatcher 
Regeldiskussioner under en av våra Kubbmatcher 🙂

Helgen var helt toppen. Spenderade först fredagen hos goda vänner och sov såklart i husbilen. Vi provade vår nya solsoffa. Vill inte springa runt som ett fån på stranden och inte få luft in i soffan. Det var nog bra att jag provade utan publik. Herregud va det såg rolig ut. Lite för lite luft först men sen så!!

Solsoffa lite luft
solsoffa

Fler kompisar och husbilsfix

På lördagen åkte vi vidare till nästa kompispar och deras landställe i Flen. Det är alltid bra att få några nätter i husbilen innan vi drar ut på långresa. Jag passade på att ”fråga” vännerna: ”Vad tror ni? Kan man på ett enkelt sätt ta bort foten till den gamla parabolen som sitter på taket?”

Tog väl ca 3 min innan jobbet påbörjades, de skulle ju bara kolla lite 🙂 Pang på, av med foten  (väldigt tung), på med plåt som poppades fast. Helt strålande och så enkelt genom att ställa en fråga. Tusen tusen tack, kära vänner för er hjälp. Underbart när man kan förena nytta med nöja. Vi var så nöjda med helgen, att få umgås med goda vänner och mycket skratt BÅDA fredag lördag, vilken lyx!

Nytt bord till husbilen

Direkt på söndagen när vi kom hem , kom mamma och pappa för att hälsa på. Kul att ses när det inte blir så ofta, de bor i Kragerö, Norge och det är ca 65 mil bort. Planen var att pappa skulle bygga nytt bord till husbilen. Det är så otympligt det som finns. Det går lite för långt ut i gången och sedan är det en glipa mellan bord och vägg. Mycket irriterande.

Jag har letat länga för att hitta nytt ben och väggfästen, det kom i förra veckan och har legat på vänt fram till pappa kom. Bordet blev perfekt, lika långt som soffan så att det blir enklare att gå i gången och får att ha möjligheten till större bord, byggde vi en klaff som vi sätter fast vid behov. Han är så bra, pappa. 🙂 Vägde det gamla bordet, 18,5 kg. Helt galet. Det nya bordet 10 kg.

Nytt bord i husbil

Se få fint det blev. Jag är så stolt. Det var inte så läskigt att anpassa bilen till våra behov, man ska bara vara försiktig, tänkta sig för och kolla runt innan man börjar.

bordet

Att göra listor, fortsättning

Det går framåt med planering. Det är så skönt att bocka saker på listan, då syns  allt man gjort. Det är för mig en poäng i att spara dessa för att känna mig nöjd med det jag gjort istället för att få ångest för det jag har kvar. Smart va?

 • Fixa gångjärnet på bakdörren som krånglar
 • Ta bort foten till den gamla parabolen (bort med onödig vikt)
 • Fixa nytt bord inne i bilen(det gamla är onödigt stort och lite för lågt när man har barnstol
 • Köpa en extra spisplatta ( så jag kan stå ute mycket mer och laga mat)
 • Koppla in backkamera
 • HITTA GPSen, att den bara kan försvinna!!
 • Göra leklådor till Elias så att det inte bara blir spel under bilresan
 • Påminna maken om att fixa internationellt körkort (tror det behövs i typ Albanien.)
 • Göra en smart matlista (grillat och potatissallad i alla ära, men i 6!! veckor?)
 • Sy gardiner till sovalkoven (Hur kan man göra gardiner som inte täcker hela öppningen!? )

Nya komihåg

 • Köpa en bättre bältesstol till Elias
 • Sy egna solskydd till markisen

Boka färjebiljet hem

Gick in på TallinkSiljas hemsida för att boka färja hem från Riga till Stockholm, kollade först på Motormännens hemsida för att hitta rabatter, och det står att man ska få rabatt, fått koden och sen när jag försöker att boka står det att den inte är giltig. Blir galen på sånt. Ringer till Motormännen: ”jo, koden ska funka” provar igen, nej, icke! Ringer till Tallink, De har inget svar eller förklaring. Suck!! Sitter i kö igen till motormännen; ” du har plats 18 i kön”.

När jag väl kom fram hade de ingen aning om varför det var så men lovade att kolla upp och återkomma. Fick till slut återkoppling från Motormännen, rabatten gäller endast om man bokar tur och retur. Surt, skulle uppskatta att det står på hemsidan så att man vet. Det är bara att boka i alla fall, blunda och betala 😉

WIFI.se

Det går framåt. Nästa gång jag skriver eller iallafall publicerar, sitter vi i bilen på väg från Åkersberga. Glada, nervösa och säkert helt slutkörda med då jäklar ska det semestras. Hoppas alla haft en trevlig midsommar och njuter av campinglivet!

Missade du förra veckans inlägg om resan? Läs Två veckor kvar …

Prenumerera på vårt nyhetsbrev