Meny Stäng

Mierzecin – slott i Polen med magisk natur

Annons

Mierzecin – slott i Polen med magiskt natur i Dobiegniew på landsbygden i västra polen. Slottet i engelskt- gotisk stil med ett åttakantigt torn och är ett historiskt monument. Landskapspark i Japansk stil med vinproduktion, lyxhotell, ridning, spa och mycket mer. Mierzecin – slott i Polen med magisk natur!

Twittra
Dela
Dela
Pin
Dela
Dela

Mierzecin – slott i Polen med magisk natur!

Slottet Mierzecin ligger i Dobiegniew i Polen, och här hittar man bland annat Polens tredje största vinodling, en hästgård och ett SPA. Slottet fungerar som ett lyxhotell och man kan bo över för en natt eller en helg och njuta av de lugna omgivningarna, restaurangbesök och wellness-behandlingar.

Krakowresor

Slottet byggdes 1861 av en von Sydow men såldes sedan till en annan von, haha. Slottet är ett historiskt monument med en åttakantigt torn i engelsk gotisk stil.

Mierzecin-slott i Polen med magisk natur
Peter fotar en familj framför slottet

Magisk natur

Naturen i Polen är överlag vacker och vi kör konstant genom intensivt gröna lövskogar som ramar in, och nästan vill svämma över, bilvägarna. Polackerna gillar också parker. Jag vet inte hur många parker vi redan snubblat över, men den vildvuxna parken bakom slottet är nog den lugnaste och samtidigt mest fantasieggande vi sett. Som att kliva rakt in i en saga eller en japansk trädgård!

En grön oas vid Mierzecin i Polen
En grön oas vid Mierzecin slott i Polen
Kinahus i parken i Mierzecin
Kinahus i parken i Mierzecin

Bröllop på slott i Polen

När vi kikade in i slottets park ramlade vi samtidigt rakt in i ett bröllop. Brudföljet kom ner för trappan och vigseln skedde sedan i det röda lilla kinahuset i parken. Inte svårt att förstå att det är populärt att gifta sig i den här miljön! (Peter muttrade dock lite eftersom han ville flyga sin drönare, men inte vågade av risk för att störa bröllopet …)

Bröllop Polen. Mierzecin - slott i polen med magisk natur
Brudföljet är på väg ner från slottet och till parken
Mierzecin Polen
Den röda bron är utsmyckad för bröllop

Camping på polskt vis

Efter besöket på slottet rullade vi mot det som vi hoppades skulle vara en camping. Där GPS:en sa till fanns ingen campingskylt, men vi parkerade vid vägen och gick ner för grusvägen till fots. Och ja, där fanns en liten sjö, bord och stolar i det fria, toaletter och duschar, tält, kanoter och ett gäng glada polacker. Och dessutom: ett helt gäng ställplatser för husbilar med el, vatten och möjlighet för tömning av husbilstoaletten.

Det fanns till och med en liten, liten reception med en kille som enbart pratade polska. Trots språkförbistring lyckades han förklara att allt är gratis, till och med elen! Vilken fantastisk service!

Camping i Dobiegniew
Här står vi hur bra som helst för natten!
Alla våra bästa tips om Polen. Klicka på bilden!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev