Meny Stäng

Polferries nya färja är här – möt M/F Nova Star

Annons

Polferries nya färja är här, och det känns mer än välkommet. M/F Nova Star, som är byggd 2011, ska trafikera sträckan mellan Nynäshamn och Gdansk. Peter har varit på pressvisning i veckan och vi kan idag visa upp bilder från det nya fartyget.

Twittra
Dela
Dela
Pin
Dela
Dela

Färjelinjen Nynäshamn – Gdansk

Vi har både älskat och avskytt den, färjelinjen mellan Nynäshamn och Gdansk. Älskat den har vi gjort eftersom det är en vansinnigt smidig väg från Stockholm ner i Europa, inte minst om man som vi älskar Polen. Man slipper starta Europaresan med en lång tråkig bilresa genom Sverige, och kan istället resa bekvämt med middag i restaurang på kvällen och en natt i nytt.

Så varför har vi avskytt den då? Nja, avskytt är nog ett lite starkt ord, men det har helt enkelt varit en trist färja. Men nu har Polferries alltså fått en helt nytt fartyg som ska trafikera sträckan Nynäshamn – Gdansk. Peter har varit på pressvisning i veckan och kikat på den nya färjan.

Polferries nya färja
Polferries ny färja
Pressvisning på nya M/F Nova Star

Polferries nya färja M/F Nova Star

Det nya fartyget MF Nova Star är byggt 2011 i Singapore och har köpts in från Frankrike, efter att fransmännen ångrade sitt nya köp och ville ha en annan typ av färja. Fartyget är 162 meter långt och tar 1215 passagerare.

Ombord finns 648 sovplatser uppdelade på 155 4-bäddshytter, och sju lux 4-bäddshytter. Dessutom finns 248 vilstolar och 279 meter lastutrymme. Här finns också butik, a la carte-restaurang, barer, cafeteria, disco, casino och lekrum.

Polferries hytt
Hytt Polferries

Lunch ombord

Vid pressvisningen bjöd färjan på lunchbuffé, och Peter passade på att äta vår favorit bland polska soppor: zurek. Missa inte den soppan om du reser till Polen, supergod!

Restaurang Polferries M/F Nova Star

Kryssning till Gdansk

Polferries erbjuder nu 66-timmars kryssning till Gdansk, med övernattning ombord även natten från söndag till måndag då färjan ligger i hamn. Prisexempel för en kryssning för fyra personer är 850 kronor/sällskap (utsides 4-bäddshytt och frukostbuffé varje morgon).

Peters uppfattning var att färjan inte bjuder på något som sticker ut utan är relativt ”ordinär”, men att den å andra sidan är mycket finare och trevligare än de gamla färjorna. Det är alltså lite mer lockande att resa den här sträckan igen! Läs gärna också mer om vad du kan se och göra i Polen:

Polferries nya färja ligger på plats i Nynäshamn
Polferries nya färja ligger på plats i Nynäshamn

Prenumerera på vårt nyhetsbrev