Meny Stäng

Att resa med Polen-färjan – Polferries Gdansk – Nynäshamn

Annons

Nu är vi hemma efter en fantastiskt fin vecka i Polen. Vi reste hem med Polen-färjan från Gdansk till Nynäshamn. Det är en väldigt smidig väg eftersom man inte behöver köra igenom hela södra Sverige. Men samtidigt som färjan har sina fördelar så har den sina nackdelar …

Twittra
Dela
Dela
Pin
Dela
Dela

Polen-färjan är smidig men trist

Att ta färjan mellan Stockholm (Nynäshamn) och Polen (Gdansk) är otroligt smidigt. Från Stockholm är det knappt någon körning alls. Färjan går 18:00 på kvällen och är framme 13:00 dagen efter. Det blir alltså lagom med en middag i restaurangen på kvällen, och sedan slår man ju ihjäl många timmar genom att sova i hytten. Det som är negativt är att färjan är så … trist.

Krakowresor

Det är de gamla Gotlandsfärjorna som Polferries köpt upp, och de har inte lagt många kronor (om ens några?) på att hålla den fräsch. Det mesta är slitet och sängarna är stenhårda. 

När man ätit på restaurangen (vilket är helt ok, men inte upphetsande) finns ingenting att göra förutom att sätta sig i baren eller titta igenom tax-free butiken (vilket inte tar många minuter). Det gäller med andra ord att packa en bra bok, arbetsuppgifter som kan göras på et dator i offline-läge eller riktigt underhållande sällskap.

Vi lämnar Polen med färjan
Vi lämnar Polen med färjan
På Polen-färjan
Beata, Lennart och Peter – Hur ska vi slå ihjäl timmarna nu?

Stormigt hav

Att ingen satsat mer på färjan beror kanske på att den mestadels nyttjas av polska lastbilschaufförer. Det märks också på vilka restauranger som är mest populära. Det finns en riktig restaurang där man serveras vid bordet, men där är ofta ganska tomt. Grillkiosken på däck däremot, den är populär!

På vägen hem var det den här gången stormigt på havet, så det gungade ganska bra … Om man inte gillar det kan man antingen bila ner genom Sverige eller ta flyget. Ett alternativ är att flyga till Gdansk från Skavsta, men om man har bilen eller husbilen med sig är Polen-färjan trots allt smidig!

Färja Polen
Korvgrill på däck …
Alla våra bästa tips om Polen. Klicka på bilden!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev