Meny Stäng

Föreläsning om husbilsresor i Europa

Annons

Resan ner till Caravan Clubs medlemsträff i Kristinehamn blev betydligt mer dramatisk än tänkt, men när vi vaknade på lördagsmorgonen var vi ändå inställda på att genomföra föreläsningen om vår husbilsresa genom Europa. Våra vänner Thore och Catta hämtade oss i sin husbil och vi kom fram till Husbilslandet en halvtimme innan vi skulle börja föreläsningen.

Twittra
Dela
Dela
Pin
Dela
Dela

Att föreläsa tillsammans

Detta var faktiskt första gången vi föreläste tillsammans, och det var väldigt roligt. Vi började med att visa en kartbild över vår 1 år långa Europa-resa och visade sedan bilder från hela resan, från Normandie på Frankrikes västkust och ända bort till Albanien, Makedonien och Kroatien. På slutet avslutade vi med lite praktiska tips om vad man kan tänka på när man reser med husbil i Europa.

Vi fick många positiva kommentarer om föreläsningen under resten av dagen och en hel del frågor om bland annat Korsika, Albanien, vad resan kostade, hur det fungerar med gasol och så vidare, så det kändes väldigt roligt. Vi fick också lite konstruktiva förslag, så förhoppningsvis kan vi göra den här och andra föreläsningar ännu bättre till en annan gång.

Föreläsning om husbilsresor i Europa på Caravan Clubs medlemsträff. Foto: Thore Lindgern från Indepedence2015
Föreläsning om husbilsresor i Europa. Foto: Thore Lindgern från Indepedence2015
Helena, efter föreläsningen
Helena, efter föreläsningen

Medlemsträff med 80-mannakör …

Vi stannade kvar hela dagen och kvällen på Caravan Clubs medlemsträff, och vi måste säga att det var väldigt trevligt med ett fint ordnat program. På eftermiddagen kom Bast-kören som bestod av 80 (!) körsångare. Körledaren var riktigt underhållande och vi i publiken fick inte bara lyssna, utan både sjunga med och lösa ett musikquiz, så det var helt klart roligare än väntat.

Bast-kören
Bast-kören underhöll på Caravan Clubs medlemsträff

… och fest

Lite senare var det dags för gemensam middag (kallskuret med potatisgratäng, sallad och bröd) och underhållning med band. Förutom att spela och sjunga själva bjöd bandet upp modiga club-medlemmar som fick dra olika uppgifter – allt från att sjunga med bandet, få en sup eller spela på tvättbräda.

Det blev också ett annat slags musikquiz och vi gick hårt in för uppgiften tillsammans med vårt bordsteam “Superbock” (våra Portugalförtjusta bordsgrannar drack nämligen den portugisiska ölen Superbock). Trots en hård kamp var vi inte ens i närheten av att vinna, men vi hade kul ändå.

Vi sov kvar i Thore och Cattas husbil och på söndagen följde vi med dem till Arboga, och därifrån tog vi tåg hem till Stockholm. Vi tackar Caravan Club för en väldigt trevlig helg! Husbilen (som står på verkstaden i Kristinehamn) får vi ringa om idag måndag.

Caravan Clubs medlemsträff
Bandet underhåller på kvällen och en av Caravan Clubs medlemmar spelar på tvättbräda …

Prenumerera på vårt nyhetsbrev