Meny Stäng

Hjälmaregården – camping vid Hjälmaresjön

Hjälmaregården ligger idylliskt vackert i Läppe, vid Hjälmarens södra strand (inte långt från Vingåker). Här finns en gård med konferensanläggning, stugor för uthyrning, camping och en fin badplats. Snart kommer här också finnas ett fint servicehus.

Twittra
Dela
Dela
Pin
Dela
Dela

Hjälmaregården – camping och konferens

Här på Hjälmaregården passar vi på att kombinera jobb och fritid. Jag har blivit tillfrågad om att hålla en föreläsning för en förening, som använder konferensanläggningen här. Eftersom datumet dessutom sammanfaller med en helg passade vi på att kombinera nytta med nöje. Vi är här med husbilen och jag föreläser. Sedan rullar vi vidare.

På Hjälmaregården finns stugor, vandrarhem och vanliga campingplatser. Precis intill ligger den vackra Hjälmaresjön och väldigt gröna omgivningar. Här kan man förstås både bada och ägna sig åt andra aktiviteter, som att paddla kajak till exempel. Läs gärna mer på campingens webbsida.

Hjälmaregården camping
Tyst och fridfullt vid vattnet

Skönt i solen

Vi kom fram till Hjälmaregården dagen innan föreläsningen, och fick tid att bara njuta i det vackra vädret. Först gick vi en promenad förstås, för att se oss om i omgivningarna. Sedan satt ute i solen, och njöt av en öl och en god bok.

Peter
Peter ser ut att ha somnat i solen …

Renovering just nu

Det är lite synd att de är mitt i ett bygge här och att byggjobbarna inte vill gå hem (trots att det är klämdag och klockan är fem). Gissningsvis är de stressade inför midsommar, då servicehuset ska stå klart … Förmodligen blir stället ännu bättre när bygget är klart!

Hjälmaregården bygge
Inte så fridfullt på campingplatsen

Prenumerera på vårt nyhetsbrev