Meny Stäng

7 inspirerande platser för dig som vill studera utomlands

I samarbete med EF

Under de senaste veckorna har man sett gatorna fyllas av glada studenter som springer ut. Vad ska de göra nu? Alla har förstås olika planer, men i vår bekantskapskrets har vi hört flera vars barn funderar på att studera utomlands, och passa på att förbättra sina språkkunskaper. Så vart ska man resa då? Vi tipsar om sju inspirerande platser för dig som vill plugga utomlands.

studera utomlands – i ett spännande land!

Att studera utomlands är ett bra sätt att förbättra sina språkkunskaper, och bidrar samtidigt till att man får förståelse för en annan kultur, växer som människa och kanske skaffar sig nya karriärmöjligheter. Många väljer kanske att läsa språk i USA eller Storbritannien, men det finns fler spännande destinationer!

Idag tipsar vi om sju intressanta platser för dig som vill studera utomlands. Och by the way, det är inte bara nybakade studenter som kan ta chansen. Det finns också kurser för vuxna som vill läsa språk utomlands. Läs gärna mer om att studera utomlands på EF.

1. Malta

Malta är en fantastiskt fin Medelhavsö, och en av våra favoriter för sol- och badsemester i Europa. Här finns i stort sett allt på en relativt begränsad yta: vacker natur för friluftsaktiviteter, fina klipp- och sandstränder, vackra städer, historiska sevärdheter, god mat och livligt nattliv.

Studera utomlands? Kanske på Malta?
Studera utomlands? Kanske på Malta?

2. Irland

Alla som följer vår blogg vet att vi blev förälskade i Irland, när vi nyss reste runt hela ön med husbil. Irland bjuder på ett intensivt grönt landskap, massor av historiska sevärdheter och en skön kultur med glad och medryckande musik. Kanske får man med sig lite skön irländsk dialekt på köpet!

Hästar Irland
Vackra sagolika Irland!

3. Kanada

Kanada är ett land som vi drömmer om att se mer av! Vi har varit i Halifax i den sydöstra delen, som bjöd på skaldjur och härligt båtliv. Men Kanada är ju gigantiskt, och vi skulle gärna uppleva mer av framför allt den dramatiska naturen. Därför får Kanada komma med på listan!

Murphys Halifax
Halifax i sydöstra Kanada

4. Nya Zeeland

Om man kan tänka sig att resa ännu längre bort, det vill säga nästan så långt bort det går, vill vi slå ett slag för Nya Zeeland. Vi reste runt Nya Zeeland med husbil för många år sedan och slogs av det fantastiska landskapet, som inkluderar allt från glaciärer till vulkanöar. Nya Zeeland är också den perfekta platsen för äventyrliga aktiviteter som bungyjump eller forsränning.

Nya Zeeland - för dig som gillar äventyr!
Nya Zeeland – för dig som gillar äventyr!

5. Sydafrika

Nummer fem på vår lista blir ett land där vi inte har varit (ännu). Sydafrika lockar både med en intressant kultur, och förstås med magisk natur och exotiskt djurliv. Här kan man kombinera boende i Kapstaden, med att kanske få chansen att en gång se ”The big five”.

Zebror i Sydafrika, foto: Pixabay

6. Frankrike

Men, måste man nödvändigtvis studera engelska då? Nej, om man vill lära sig franska ska man förstås bege sig till Frankrike. Vi skulle rekommendera den härliga staden Nice, med sina mysiga kvarter, sina härliga uteserveringar och sin pampiga strandpromenad.

Plugga utomlands? Varför inte franska i Nice?
Plugga utomlands? Varför inte läsa franska i Nice?

7. Italien

Sist men inte minst, vem är inte charmad av Italien? Om man vill lära sig italienska är det förstås hit man ska bege sig! Rom överraskade oss genom att vara precis så charmig och mysigt som många säger. Att vara i Rom känns lite som att befinna sig i hjärtat av historien. Här kan man hänga på otaliga uteserveringar och förstås – träna på italienskan!

Bro Rom
Magiska Rom!

Vilket språk skulle du, eller dina barn, helst vilja studera? Och i vilket land?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev