Meny Stäng

Kenyas landsbygd

Till slut kom vi fram till byn Rangala, utanför Kisumu, där Roses mamma bor på sin gård på landet. De bor i huset i mitten av bilden nedanför, utan el och rinnande vatten. Även om de bor enkelt har de tjänstefolk, så man blir väldigt väl omhändertagen.

Enkelt liv på landet

Vi blev också väldigt väl mottagna av alla släktingar och fick bo i huset till vänster i bild. När vi kom fram, sent på kvällen, bjöds vi på fisk, som vi fick äta medan de andra såg på. Tydligen bjuder man alltid gästerna först, innan man äter själv.

Sedan fick vi installera oss i vårt lilla hus. Man bor väldigt enkelt här på landet, utan el och rinnande vatten. Samtidigt är det betydligt grönare och finare än i Nairobi och familjen både odlar och har egna djur. Det blev en lugn och skön dag på landet för oss.

Rose på hennes mammas gård i Rangala

Rose på hennes mammas gård i Rangala

Här mjölkas korna

Här mjölkas korna

Peter "duschar"

Peter “duschar”

De närmaste grannarna är också släktingar till Rose

De närmaste grannarna är också släktingar till Rose

Efter en kort tur med bilen kommer man till marknaden Ugunja. Här handlade vi lite och tog en öl på en bar.

Efter en kort tur med bilen kommer man till marknaden Ugunja. Här handlade vi lite och tog en öl på en bar.

Bilder från Kenya