Meny Stäng

Kenyas landsbygd – från nairobi till Kisumu

Annons

Vår kenyanska väninna Roses mamma bor i en by som ligger 6 mil utanför Kisumu. Det är inte så otroligt långt, men på grund av vägkvalitén tog det en hel dag att köra dit från Nairobi (cirka 12 timmar) och en hel dag tillbaka. På många ställen byggs nya vägar, men under tiden får man köra vid sidan av vägen …

Twittra
Dela
Dela
Pin
Dela
Dela
digg sharing button

En lång resa från Nairobi till Kisumu

Det blev en lång resa. Ibland är vägkvaliteten utmärkt, men när man får köra vid sidan om vägarna tar det desto längre tid. Ibland stannade vi också för att handla olika saker av olika stammar: bananer av en stam, höns av en annan.

Väg Kenya
Chaufför Kenya
Roses kusin Tom,vår chaufför, med en svensk tröja

Lunchpaus med inälvor

Vi var naturligtvis också tvungna att stanna för att äta. Det blev ett stopp vid ett enkelt grillställe, där vi serverades … grillade getinälvor. Ingen av oss är speciellt kräsen, men tarmar är … lite segt, om man säger så. Eller så är vi inte vana helt enkel. Leverbitarna smakade i alla fall bra.

Kenya butchery
På vägen dit stannade vi vid ett grillställe…

Enkelt liv på landet – Rangala utanför Kisumu

Till slut kom vi fram till byn Rangala, utanför Kisumu, där Roses mamma bor på sin gård på landet. De bor i huset i mitten av bilden nedanför, utan el och rinnande vatten. Även om de bor enkelt har de tjänstefolk, så man blir väldigt väl omhändertagen.

Kenya landsbygd

Vi blev också väldigt väl mottagna av alla släktingar och fick bo i huset till vänster i bild. När vi kom fram, sent på kvällen, bjöds vi på fisk, som vi fick äta medan de andra såg på. Tydligen bjuder man alltid gästerna först, innan man äter själv.

Sedan fick vi installera oss i vårt lilla hus. Man bor väldigt enkelt här på landet, utan el och rinnande vatten. Samtidigt är det betydligt grönare och finare än i Nairobi och familjen både odlar och har egna djur. Det blev en lugn och skön dag på landet för oss.

Rose på hennes mammas gård i Rangala
Rose på hennes mammas gård i Rangala
Här mjölkas korna
Här mjölkas korna
Peter "duschar"
Peter “duschar”
De närmaste grannarna är också släktingar till Rose
De närmaste grannarna är också släktingar till Rose
Efter en kort tur med bilen kommer man till marknaden Ugunja. Här handlade vi lite och tog en öl på en bar.
Efter en kort tur med bilen kommer man till marknaden Ugunja. Här handlade vi lite och tog en öl på en bar.
Bilder från Kenya
Alla våra bästa tips om Kenya. Klicka på bilden!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev