Meny Stäng

Travel News Market 2017 och branschfest på Café Opera

I torsdags arrangerades en heldag för resebranschen i Stockholm. På dagen anordnades Travel News Market 2017 på Stockholm Waterfront Congress centre och på kvällen fortsatte eventet, i en mer festlig tappning, på Café Opera. Vi var förstås på plats, och här kommer vår rapport.

160 utställare

Sammanlagt 160 montrar fanns uppställda med representanter från turistbyråer, resebyråer, flygbolag, hotell och andra företag i resebranschen. Nytt för i år var att man kunde boka tid med utställarna i förväg. Vi hade bokat in flera och hade ett späckat schema där vi sprang från den ena till den andra. 

När vi sedan kom hem insåg vi att missat två av våra bokningar, trots att det var utställare som vi verkligen ville träffa. Vi förstår inte ens hur det kunde hända. Schemat var tajt och tiden rusade iväg …

Travel News Market 2017
Travel News Market 2017

Samling för Resebloggare

Den här typen av tillställningar blir också en samling för resebloggare. Eftersom många resebloggare är våra vänner är det ju väldigt roligt att träffas! Trodde du att bloggande är en tjejgrej? Bilden nedan motbevisar väl det lite … Skämt åsido. Det finns många kvinnliga resebloggare, men jag lyckades fånga fyra manliga resebloggare på en och samma bild.

Manliga bloggare
Peter från FREEDOMtravel, Johnny från Johnnybajdzan, Christian från Matochresebloggen och Daniel från Dryden – Traveler’s Edition

Lockande resmål På nära håll

Vi planerar för en ny husbilsresa i Europa (oklart hur lång) och pratade bland annat med representanterna för Flandern i Belgien och för Holland. Dessa länder har vi inte rest så mycket i, och Belgien lockade bland annat med charmiga städer, god mat, öl och choklad.

Vi passade också på att prata med representanterna för Island, Irland och Storbritannien. Det allra närmaste resmålet visade sig dock vara ett vinhotell i vår egen hemkommun Solna …

Lockande resmål längre bort

Vi har länge varit sugna på att resa till Israel och stod en lång stund i deras monter och kikade på kartan. Ska man kombinera Tel Aviv och Jerusalem med den södra delen av landet … eller med den norra? Israel verkar ha precis allt från vibrerande storstäder och historiska sevärdheter till stränder, vingårdar och äventyr …

Vi blev också nyfikna på Tunisien. Vi har knappt tänkt på det landet som ett resmål innan, men nu insåg vi plötsligt att här finns ett land med spännande ökenäventyr, som dessutom ligger inom rimligt avstånd.

Branschfest på Café Opera

Så var det dags för partaj på Café Opera då, arrangerat av Dominikanska republiken i samarbete med Air France-KLM. Vi hängde med ett gäng resebloggare och hade en väldigt trevlig kväll.

Nyhetsbrev

Eftersom jag skulle ta en taxi kl. 04:30 nästa morgon (återkommer till det) hade jag planerat att åka hem tidigt. Men så ordnades en utlottning där man kunde vinna en riktigt fin resa till Dominikanska republiken, och då ville vi ju vara kvar till dragningen … Det blev alltså inte så tidigt, och nej vi vann inte, men det var ändå en lyckad dag!

Café Opera
Peter och Christian på Café Opera

Prenumerera på vårt nyhetsbrev