Meny Stäng

Bli av med en soffa – vi har provat Tiptapp

Annons

Hur bär man sig enklast åt för att bli av med en soffa när man är ensam hemma? I fredags, när jag var på konferens i Jönköping, hade Peter fullt upp. Vi hade beställt en ny soffa som skulle levereras klockan tio och innan dess behövde den gamla soffan, som var trasig, komma ut för att göra plats för den nya. Men hur skulle det gå till?

Twittra
Dela
Dela
Pin
Dela
Dela

Bli av med en soffa från husbåten

Den första utmaningen var att få ut soffan från husbåten. Peter släpade ut den på däck och lyckades sedan ensam (!) få över den till bryggan. Jag undrade om han inte kunde be någon granne om hjälp, men han är så rädd att ”störa”, så det ville han inte.

”Ok, var rädd om dig!”, sa jag på telefon från tåget eftersom jag anade att det inte skulle bli lätt. Hur det gick? Vid ett tillfälle tappade han balansen och fick soffan på stortån så att den nu är knallblå och stor, men soffan hamnade på bryggan som den skulle …

Få ut soffa
Hur Peter fick soffan över relingen utan att tappa den i vattnet övergår mitt förstånd
Byta soffa
Soffan är på bryggan och Peter har lassat upp den på en vagn

Få grejor hämtade med TipTapp

Om du vill bli av med något som är otympligt (möbler, vitvaror, gamla julgranar etc) och är beredd att betala en liten slant för att slippa ordna med transport  kan du använda tjänsten Tiptapp.

Jag tror att jag ska berätta att detta inlägget inte är sponsrat (vi märker alltid ut sponsrade inlägg genom att skriva ”I samarbete med …” högst upp). Däremot är det så att Peters son Robin jobbar på Tiptapp och vi har länge tyckt att tjänsten verkar smidig. Nu fick vi anledning att prova! Peter började med att köra soffan från båten och in till marinan.

Soffan ligger i marinan – beredd på hämtning!

Så funkar TipTapp

Man skaffar appen som heter Tiptapp och kopplar sitt kontokort till appen. När man vill bli av med en pryl skapar man en annons och talar om hur mycket man är beredd att betala för att grejen ska hämtas. Vi skrev 500 kronor och fick 25 svar på 30 sekunder!

Nästa steg är att man väljer vem som ska hämta (man kan bland annat kolla andra kunders nöjdhet) och kommer överens om en tid. Man behöver inte vara hemma när hämtningen sker, om man kan ordna så att prylen står utomhus eller hämtaren får portkoden.

Den som hämtar får större delen av summan och Tiptapp får en viss procent. Det som hämtas ska återvinnas eller återbrukas och Tiptapp har ett system för att kontrolleras att detta verkligen görs.

TipTapp
Printscreens från appen Tiptapp. Bild 1: 25 användare vill hämta soffan. Bild 2: Hjälp är på väg. Bild 3: Hämtning är på klar.
Soffan körs iväg
Bli av med en soffa – här körs soffan iväg

Ny soffa

Den nya soffan är en bäddsoffa. Vår tanke med att ha en bäddsoffa är dels att det blir lättare att ha nattgäster som sover över i vardagsrummet och dels att vi ska kunna hyra ut husbåten när vi är ute och reser, och att det då ska finnas fler sovplatser. Soffan har vi köpt på Bäddsofflagret och än så länge är vi väldigt nöjda!

Ny soffa
Nya soffan (och Peter!) på plats

Prenumerera på vårt nyhetsbrev