Meny Stäng

Konsten att hitta en bra mäklare

Annons

Vi har köpt och sålt ett helt gäng lägenheter i våra liv, så vi vet att det där med bra mäklare är viktigt. Mäklaren kan marknaden och vet vad man måste göra för att hitta rätt kund och bli nöjd med priset. Det kan ju som bekant skilja ett antal 100 tusen hit eller dit – så det är ju svårt att inte tycka att det spelar roll!

Twittra
Dela
Dela
Pin
Dela
Dela

Robins fru Alexandra (Peters sonhustru alltså) jobbar på Booli och tipsade oss om en tjänst som verkar himla bra om du funderar på att sälja och är på jakt efter en mäklare!

Tjänsten ”Hittamäklare”

På Hittamäklare har alla registrerade fastighetsmäklare en publik profil där man kan se deras försäljningshistorik, slutpriser, var de jobbar och vad deras tidigare säljare har tyckt om dem.

Man kan själv leta fram information om de mäklare man är intresserad av, eller så kan man fä hjälp att få fram ett urval av mäklare som man får direktkontakt med. Om du vill få hjälp att hitta en bra mäklare klickar du in på Hittamäklare och gör såhär:

  1. Skriv in information om din bostad och fyll i kontaktuppgifter
  2. Booli ringer upp, frågar om speciella önskemål och berättar hur tjänsten fungerar
  3. Booli parar ihop säljaren med upp till fyra mäklare i området
  4. Mäklarna hör av sig till säljaren, presenterar sig och bokar kanske in ett möte för en första värdering

För säljaren finns inga förbindelser och det kostar ingenting, oavsett om man väljer en mäklare som Booli tipsat om eller inte.

Alla lägenheter vi köpt och sålt …

Jag (Helena) började min bostadskarriär med att köpa en liten (22 kvm) lägenhet på St Eriksplan i centrala Stockholm. Den kostade strax över 300 tkr och jag tyckte att det var jättedyrt, men idag skrattar man ju lite åt det priset … När Peter och jag träffades kändes mina 22 kvm liiite litet (tänk på att han hade två barn!) så vi hyrde en lägenhet i Sundbyberg, medan vi renoverade och sålde min lägenhet.

Därefter köpte vi ett 76 kvm stort renoveringsobjekt (hjälp, det var en slags företagslokal med korridorer i mörkgrönt, plastmattor och lufttrummor i det nedsänkta taket) i Sundbyberg. Vi jobbade dygnet runt och byggde om allt, tills lägenheten snarare liknade ett sekelskiftesslott invändigt, haha.

Under de knappt 10 år som vi bodde i Sundbyberg hann vi dessutom köpa och sälja två andra lägenheter (som vi inte bodde i). Och nu bor vi alltså i husbåten …

riva lägenhet
Såhär såg det ut när vi rev vardagsrummet i lägenheten i Sundbyberg … (Yes, that is me!)
vardagsrum
Vardagsrummet när vi renoverat det (Ja, det är samma rum som på bilden ovan!)
Hitta en bra mäklare
När vi skulle sälja ”tvingade” mäklaren oss att måla allt vitt – annars gick det inte att sälja lägenheten
Hitta en bra mäklare
Köket i lägenheten när vi sålde den för att flytta till husbåt

Detta inlägg innehåller affiliate-länkar, i samarbete med Booli. Texterna, åsikterna och bilderna är som vanligt våra egna. 

Prenumerera på vårt nyhetsbrev