Meny Stäng

Travel News Market 2018 – mötesplatsen för resebranschen

I torsdags  var det dags för Travel News Market 2018, Sveriges kanske största resemässa och mötesplats för resebranschen. Som resebloggare brukar vi gilla den här mässan, och den var inte sämre i år. Vi mötte massor av utställare och bloggvänner, och det blev dessutom både ölprovning och fest.

Twittra
Dela
Dela
Pin
Dela
Dela

Travel News Market 2018 på Waterfront Hotel

Branschresemässan Travel News Market 2018 startade på förmiddagen i torsdags, och fortsatte med fest ända in på natten. Detta är resebranschens största mässa i landet, och i år kom över 200 utställare. Vi har inte ännu sett några siffror på antalet besökare, men man väntade sig runt 1200 gäster. Mässan hölls på Waterfront Hotel i Stockholm och lockade turistbyråer, resebyråer, flygbolag, resebloggare, resejournalister och många andra.

Vår dag på Travel News Market

Peter var på plats redan på förmiddagen, men jag (Helena) kunde inte komma förrän sen eftermiddag. Man tror att man ska hinna mycket, men tiden går verkligen fort. Man träffar folk man känner hela tiden, och hittar det ena intressanta resmålet efter det andra.

Peter pratade med flera turistbyråer som vi har kontakt med, som Tjeckien, Irland och Schweiz. Han pratade också bland annat med Ungern, som skulle kunna vara ett intressant resmål att utforska med husbilen.

Kristina och Lucie på Tjeckiens turistbyrå, och Peter från FREEDOMtravel

Ölprovning hos Visit Flanders

På eftermiddagen var vi inbjudna på ölprovning med Visit Flanders. Väldigt trevligt! Belgien är verkligen grymt bra på öl, och har dessutom väldigt varierad öl. I Belgien finns allt från trappistöl (bryggt av munkar tillhörande trappistorden) till olika fruktöl.

Provningen började med den mycket fruktiga ölen Lindemans, fortsatte förbi det tyngre trappistölet Westmalle och avslutades med favoriten Duvel. Vill du läsa mer om belgisk öl så läs gärna om våra besök på bryggeriet De Halve Maan i Brygge och bryggeriet De Koninck i Antwerpen.

Lindemanns äpple
Lindemans äpple smakade mycket … äpple
Westmalle
Westmalle trappistöl var det lite mer tyngd i …

Kväll på Travel News Market 2018

Vi träffade många härliga resebloggare, bland annat Ann-Louise från bloggen Från stad till strand, Sandra från Lifsresor och Anna från New York – my bite of the big apple and other bites of the world (alla på bild nedan). Sandra var precis hemkommen från en resa med familjen i Senegal – väldigt spännande att höra om!

Efter mässan gick gänget och tog en bit mat, innan några av oss fortsatte vidare till kvällens fest. Några öl och danssteg senare var det dags att ta sig hemåt … fredag var ju arbetsdag!

Resebloggarna Anne-Louise, Sandra och Anna

Prenumerera på vårt nyhetsbrev