Meny Stäng

Sthlm Food & Wine och Allt för hälsan – två mässor

Just nu pågår mässorna ”Sthlm Food & Wine” samt ”Allt för hälsan” på Stockholmsmässan i Älvsjö utanför Stockholm. Vi spanade in mässorna under fredagen, och det finns fortfarande chans att besöka dem under hela helgen.

Två mässor på Stockholmsmässan 11-13 november 2022

Det är alltså två mässor som arrangeras på Stockholmsmässan under helgen 11-13 november. Den ena har fokus på hälsa och den andra har fokus på mat och vin. Den senare inkluderar dessutom ”Bak- och Chokladfestivalen”.

Vi besökte mässan på fredag eftermiddag och inledde med en lunch. Det blev en repris från när vi hängde på Seniormässan tidigare i höstas, i form av en god pastasallad med tomat och mozzarella. Men, det finns förstås också många andra matställen, allt från finrestauranger till food trucks.

Allt för hälsan

Vi kikade först in på mässan ”Allt för hälsan”. Den här mässan har fokus på sånt som träning, yoga, dans, friskvård, skönhet, mental hälsa och liknande.

Man kan hänga med på olika pass, och lyssna på olika föreläsningar. Vi spenderade inte så lång tid här faktiskt, men det var nog mest för att vi hade vårt huvudsakliga sikte inställt på ”Sthlm Food & Wine”.

Sthlm Food & Wine

Vi fortsatte snart till mässan ”Sthlm Food & Wine”. Här var ännu mer folk, och det är tydligt att människor gillar mat och vin. På mässan kan man provsmaka både vin och andra drycker från olika länder. Det finns också en hel avdelning tillägnad bara champagne.

Du hittar dessutom delikatesser i form av ostar, oliver, charkuterier, rökt fisk och allt möjligt annat, och på scenen kan man se och lyssna på kockar och andra matexperter.

Sthlm Food & Wine 2022

Det finns också ett mindre utbud av matrelaterade prylar, och vi fastnade en stund vid Dometics kylboxar. Ibland har vi tänkt att en kylbox skulle kunna vara ett bra komplement i husbilen – där kylen är begränsad – om man ger sig ut på en längre resa.

Bak- och chokladfestivalen

I ena delen av ”Sthlm Food & Wine” har ”Bak- och chokladfestivalen” fått ett eget utrymme. Här finns massor av choklad, bakverk och andra godsaker, liksom utrustning för att själv baka. Oj, så mycket vackert och finurligt utformat godis!

Nyhetsbrev

Vi passade förstås på att träffa vår vän och samarbetspartner Anna, från Pufz. Detta företag utvecklar smarta prylar i det hållbara materialet silikon, och framför allt finns många produkter för den som vill baka eller göra eget godis. Här hittar du bland annat superfina pralinformar, populära bakbalkar och söta kakstämplar.

Sthlm Food & Wine 2022 - Pufz

Det var Pufz och FREEDOMtravel som i samarbete utvecklade produkter med husbilstema och produkter med husvagnstema. Kika gärna förbi Pufz och Anna om du besöker mässan. Du hittar henne strax intill Bak- och chokladscenen.

Sthlm Food & Wine 2022 - Pufz

Vi tyckte att båda mässorna var trevliga och inspirerande, men vi var trötta efter branschresemässan ”Travel News Market 2022” som vi besökte på torsdagen och stannade därför inte alltför länge.

Har du besökt ”Sthlm Food & Wine” eller ”Allt för hälsan” – i år eller något tidigare år? Hur var din upplevelse?

Fakta om ”Sthlm Food & Wine” och ”Allt för hälsan” 2022

  • Datum: 11-13 november 2022
  • Öppettider Sthlm Food & Wine: Fredag 10-21, Lördag 10-19 samt söndag 10-17.
  • Öppettider Allt om hälsan: Fredag 10-18, Lördag 10-18 samt Söndag 10-17
  • Pris: Endagsbiljett kostar 250 kr/person för vuxna, 95 kr/person för ungdom (15-17 år) samt 20 kr/person för barn (7-14 år). Tredagarsbiljett kostar 350 kr/person. Biljetten gäller för både Sthlm Food & Wine och Allt om hälsan, under samma dag.
  • Läs mer: Du hittar mer information på Stockholmsmässan.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev