Meny Stäng

El puerto de Santa Maria – vid den spanska kusten

Idag lämnade vi Sevilla och rullade mot El puerto de Santa Maria, strax norr om Cádiz vid den spanska kusten. Här står vi på en välordnad camping precis vid havet, men även om det är fint känner vi en viss irritation. Under den här lilla trippen har vi ombetts att visa passen inte mindre än tre gånger!

Twittra
Dela
Dela
Pin
Dela
Dela

Camping Playa Las Dunas

Campingen Playa Las Dunas är en välskött och fin camping med snörräta rader och fina gröna gräsmattor. Ändå var vi inte helt nöjda här. Kanske för att det kändes lite opersonligt. Personalen ville titta mycket noga på våra pass, men gav oss inga onödiga leenden.

Tänk att små saker kan påverka upplevelsen ibland! I övrigt finns det fina servicehus här, och det är inget viktigt som fattas oss. Stranden är nära, men kändes mest som utsikt mot bro pch industrier. Kanske känns det annorlunda under högsäsong när värmen ligger på.

Camping Playa Las Dunas

Visa pass tre gånger på en dag

Första gången var när vi handlade mat i mataffären Carrefour och betalade med kort. Att vi använde kod räckte inte, utan de ville se pass också.

Andra gången var när vi köpte nya internet-simkort till telefonerna i en liten telefonbutik. Då fick vi dessutom skriva våra underskrifter på en liten platta, så att dessa digitalt kunde jämföras med underskrifterna i passen, vilka hade fotograferats av och scannats in i en dator.

Spanien, El Puerto de Santa Maria
Spanien, El Puerto de Santa Maria

Tredje gången gillt var här på campingen i El puerto de Santa Maria. Jag försökte med det vanliga campingkortet, men det enda som dög var ”both passports”. Dessa kopierades förstås och sedan fick vi små inträdeskort med våra passfoton på. Alltså, en liten fråga … har vi kommit till Ryssland på Sovjettiden?

bro cadiz
Den nya bron till Cádiz som (uppenbarligen) inte är färdig ännu
Alla våra bästa tips om Spanien. Klicka på bilden!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev