Meny Stäng

Coquinas – supergoda småmusslor

När vi träffade Annika i Sevilla blev vi bjudna på sjukt goda småmusslor – coquinas. Vi frågade hur man lagar dem, och sedan dröjde det inte länge förrän vi köpte dem själva. Musslorna rekommenderas verkligen, och här kommer receptet.

Såhär lagar du Coquinas

Börja med att skölja musslorna. Detta steg är viktigt, eftersom de är sandiga! Lägg dem i kallt saltat vatten. Då tror musslorna att de är tillbaka i havet och öppnar sig. Skölj noga! (Vi var inte tillräckligt noggranna, så det knastrade lite…)

Finhacka vitlök och fräs den i olivolja. Lägg i musslorna och låt dem fräsa med tills de dör och öppnar sig. Salta och pressa citron över. Sedan är det bara att äta, med händerna direkt från skalen. Servera gärna med bröd som man doppar i olivoljan. Sååå gott!

Coquinas Spanien

Läs mer: Gratinerade musslor och Mandelmusslor