Meny Stäng

Xiamen i Kina – en kort mellanlandning

Efter 11 timmars (obekväm) flygning kom vi fram till Xiamen, som ligger vid kusten i sydöstra Kina. Flygplatsen ligger verkligen mitt i stan. Vi slickade nästan hustaken vid inflygningen, där människor för övrigt stod och hängde tvätt, eller vad de nu pysslade med.

Promenad nära flygplatsen

Vi har gått en promenad i området nära flygplatsen. Det känns som närmare 20 plusgrader ute, men kineserna tycker nog att det är kyligt eftersom de plockat fram täckjackorna och pälsvästarna. Flygplatsen är julpyntad och vi har fått en riktigt god kinesisk lunch!

Kina Xiamen flygplats
Peter på Xiamens flygplats
Inte lätt att förstå alla skyltar i Xiamen ...
Inte lätt att förstå alla skyltar i Xiamen …
Jultomtar på Xiamens flygplats
Jultomtar på Xiamens flygplats

Läs mer: Resa till Kina – din guide till Kinas bästa resmål