Meny Stäng

Mangrove båttur på Langkawi

Annons

Idag har vi gjort en utflykt till nordöstra delen av Langkawi, och gjort en mangrove båttur genom mangroveträsken. Det var en intressant tur, där vi fick se alla möjliga vilda djur – en del som vi aldrig hört talas om förut – och lära oss mer om naturen.

Twittra
Dela
Dela
Pin
Dela
Dela

Mangrove båttur

Vi bokade turen här på Langkawi några dagar i förväg, och när det var dags fick vi hoppa in i små bussar som tog oss fram till platsen där båtturerna startar. Vi fick en glad ung kvinnlig guide, som glatt berättade om alla djur, medan vi stilla gled fram på vattnet. Runt om oss var djungeln tät …

Mangrove båttur
Båtarna ligger redo för turister som vill göra en tur i mangrova-träsken
Mangrove båttur, Vår guide i båten
Vår guide och Peter i vår båt
Hus på vatten, Mangrove båttur
Vi glider förbi hus på vatten …
Apor
… och apor

Många vilda djur

Guiden berättade om alla djur, men ibland är det lite svårt att förstå vad det är för djur, när man inte är säker på de engelska namnen på olika fåglar, fiskar och kräldjur. Framför allt såg vi många krabbor, ormar och olika fåglar.

En rolig filur var en ”walking fish” som sprang runt i leran överallt, men som var lite svår att få med på bild. Vi såg många örnar, och i övrigt var det bland annat fåglar som ”collared kingfisher”, ”little egret” och ”little heron”. En av ormarna vi såg var tydligen en ”viper” och väldigt giftig …

Orm
En giftig ”viper”. Hoppas den inte faller ner i båten …!
Mangrove båttur
Vi får gå av båten för att titta på fladdermöss
Fladdermöss
Väääldigt många fladdermöss

Flytande restaurang och urtidsdjur

Turen avslutades med lunch på en flytande restaurang, som man bara kommer åt från vattnet, och som också var en fiskodling. Det var där vi fick hålla i filuren på bilden nedanför. Detta är en ”horse shoe crab” (dolksvans på svenska), och alltså ett riktigt urtidsdjur! Den är släkt med skorpioner, och de äldsta fossilerna av sådana här är 450 miljoner år gamla. Verkligen fascinerande!

Dolksvans i Peters hand
Alla våra bästa tips om Malaysia. Klicka på bilden!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev