Meny Stäng

Malaysisk afton med inspiration och nyheter

Annons

Igår kväll var vi inbjudna av Tourism Malaysia till en malaysisk afton i Finlandshuset i Stockholm. Det bjöds på mat, dansuppträdanden och information om landet som turistdestination. Syftet var förstås att locka fler skandinaver att uppleva Malaysia. Roligast var att se dansarna – och vi fick faktiskt höra en del otippade saker om Malaysia som vi kan berätta om!

Twittra
Dela
Dela
Pin
Dela
Dela

Malaysia som turistdestination

Vi bjöds under kvällen på en hel del information om Malaysia som turistdestination, bland annat från Dato’ Haji Azizan Noordin, Deputy Director General från Malaysia Tourism Promotion Board.

De som spenderar längst semestrar i Malaysia är saudiarabier, men skandinaver är också en viktig turistgrupp. Stränderna, den exotiska naturen och shopping i huvudstaden Kuala Lumpur lockar många, men det finns också helt andra saker man kan göra i Malaysia som turist …

Malaysisk afton: Malaysisk dansare på Finlandshuset i Stockholm
Malaysisk dansare på Finlandshuset i Stockholm

Otippade saker du kan göra i Malaysia

Om du inte ännu är gift kan du arrangera ditt bröllop i Malaysia. Vi fick höra om ett par som arrangerat sitt bröllop på hög höjd i trädtopparna och om ett annat par som genomförde hela sitt bröllop under vatten – vilket inkluderade flera dagars dykträning för bröllopsgästerna som skulle vara med.

Vi fick också höra om alla temaparker som byggts eller håller på att byggas, allt från Legoland till världens första ”20th Century Fox Word”. Dessutom verkar Formel 1 och Motorcycle Grand Prix vara hejdlöst stort.

Det var fascinerande att höra, men ärligt talat är vi inte speciellt lockade av vare sig temaparker eller motorsport… och vi är redan gifta. Vi har varit på Langkawi och i Kuala Lumpur förut, men vi skulle gärna vilja besöka Borneo, som verkar fantastiskt med all natur och alla djur.

Resebloggerskan Christine, med bloggen 29 grader åker snart dit. Hon brukar ta fantastiskt fina bilder så om du vill få lite Borneo-inspiration kan det vara ett tips att hänga med där under den närmaste tiden! Har du varit i Malaysia eller skulle du vilja åka dit, och vad är det i så fall som lockar dig?

Fler malaysiska dansare på Finlandshuset i Stockholm
Fler malaysiska dansare på Finlandshuset i Stockholm
Malaysisk afton: De malaysiska dansarna tillsammans med personal från Malaysian Tourism board
De malaysiska dansarna tillsammans med personal från Malaysian Tourism board

Prenumerera på vårt nyhetsbrev