Meny Stäng

Malaysisk mat i Malaysia – våra upplevelser

När man reser är det spännande att prova de lokala maträtterna. Malaysia är ett mångkulturellt samhälle med matinfluenser från många delar av världen, och som turist var det ibland lättast att hitta kinesisk, thailändsk eller indisk mat. Men naturligtvis hittade vi också malaysiska maträtter.

Vanliga ingredienser i malaysisk mat

Det som var typiskt för de malaysiska maträtter vi beställde var att de 1) inkluderade ris eller nudlar, 2) ofta innehöll kokosmjölk och 3) ofta var rejält kryddstarka.

Malaysisk mat
Malaysisk mat på restaurang Nam, BonTon Resort, Langkawi

Malaysiska marätter

Här är några malaysiska maträtter som vi ofta såg på restauranger på Langkawi.

  • Satay – kycklingspett med jordnötssås, gurka, rödlök och riskuber
  • Rendang – mustig biffgryta med kokosmjölk
  • Nasi Lemak – risrätt med kokosmjölk
  • Laksa – nudelsoppa med kokosmjölk
Malaysisk mat på BonTon Langkawi
De malaysiska efterrätterna kan exempelvis innehålla kokosmjölk, röda bönor, svart ris eller frukt