Meny Stäng

Indisk matlagningskväll

Igår kväll hade vi indisk matlagningskväll hemma hos en kollega. En kollega har gått en indisk matlagningskurs och en annan har föräldrar från Indien. Tretton personer i köket och massor av indiska recept blev rörigt, men roligt! En musikvideo med Bollywoodmusik förhöjde stämningen!

Förrätt serverad i tidningspapper

Det jag hann lära mig om indisk matlagning är att det finns gott om lök, vitlök, chili, spiskummin och koriander. Förrätten, som serverades i tidningspapper, innehöll en blandning av bland annat tomat, lök, puffat ris, indiska snacks och nötter. Annorlunda, men gott!

Indisk matlagning
Förrätten serverades i tidningspapper

Huvudrätt och efterrätt

Till huvudrätt serverades en kycklinggryta, en böngryta och en ostgryta tillsammans med ris, nanbröd, löksallad och chutney. Efterrätten lagades på morötter som fick koka ihop med mjölk och vit choklad och serverades tillsammans med glass, mango och nötter. Gott och väldigt trevligt!

Indisk mat
Två grytor puttrar på spisen: en gul curry som ska blandas i en kycklinggryta och en vegetarisk böngryta

Prenumerera på vårt nyhetsbrev