Meny Stäng

Mexikansk mat på riktigt

Mexikansk mat på riktigt! Igår kväll träffades mina kollegor för en mexikansk matlagningskväll. En av kollegorna har mexikanskt ursprung och hade tagit med ”riktiga” mexikanska recept, inte Santa Marias texmex-paket alltså, utan sånt som ”vanliga mexikanare” brukar äta. Intressant förstås, och så blev det riktigt riktigt gott!

Twittra
Dela
Dela
Pin
Dela
Dela

Ensalada de Nopalitos

Till förrätt blev det ensalada de nopalitos, det vill säga en sallad som gjordes på kaktusblad, tomat och lök. Tillsammans med salladen serverades nachos och ”salsa de sorunda”.

Enalata de nopalitos
Ensalada de Nopalitos

Buffé med mexikanska specialiteter

Därefter blev det en buffé med mexikanska specialiteter. Vi fick bland annat prova chilaquiles (mexikansk ”lasagne”, med nachos istället för pasta), arroz de méxicano (mexikanskt ris), mole poblano con pollo (kyckling med chili- och chokladsås), frijoles refritos (bönröra), guacamole (avokadoröra) och tortilla de maíz (majstortillas).

Till efterrätt blev det stekta matbananer med socker och kanel. Och så Margaritas med Tequila förstås … Vilken härlig kväll och matupplevelse! Vilka är dina erfarenheter av mexikansk mat? Berätta gärna!

Mexikansk matlagning
Frijoles refritos (bönröra) och den beryktade chili- och chokladsåsen… gott men lite speciellt med en chokladsås till huvudrätten!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev