Meny Stäng

Nordbor lyckligast i världen

Enligt World Happiness Report 2013 från FN är danskarna lyckligast i hela världen. Även andra nordbor och nordeuropéer är lyckliga. Värre är det för invånarna i flera afrikanska länder, som inte alls är lyckliga i samma utsträckning.

Twittra
Dela
Dela
Pin
Dela
Dela

Lyckligast i världen

Invånarna i Danmark är, enligt rapporten, mest lyckliga i hela världen. De övriga nordiska länderna får också bra placeringar: Norge (2), Sverige (5), Finland (7) och Island (9). Även schweizare och holländare är lyckliga.

Mindre lyckligt lottade

Mindre lyckligt lottade är människor i Togo, Benin, Centralafrikanska republiken, Burundi och Rwanda. Den största förbättringen sedan förra mätningen upplever befolkningen i Angola, medan den största försämringen drabbat egyptierna.

Lyckan i världen har ökat

Lyckan i världen har ökat mer än vad den har minskat och rapportens författare skriver att ”Världen har blivit en aning lyckligare och mer generös de senaste fem åren”. Undersökningen bygger på en kombination av mått som BNP, förväntad livslängd och enkätsvar om upplevd frihet, generositet och samhörighet. Nu önskar vi er en lycklig onsdag!

Sverige, Blidö

Prenumerera på vårt nyhetsbrev