Meny Stäng

Decemberresor att drömma om – 5 exotiska resmål

Annons

Några decemberresor att drömma om! Detta är verkligen ett annorlunda år, och december är dessutom ovanligt grå. Kanske är det inte så konstigt att man börjar drömma om resor! I år är det bäst att stanna hemma och träffa så få som möjligt, men när man kan resa igen drömmer vi om att kunna göra denna sorts decemberresor igen.

Twittra
Dela
Dela
Pin
Dela
Dela

1. El Gouna i Egypten

Förra året besökte vi Egypten inte mindre än två gånger. I december 2019 åkte vi till semesterorten El Gouna, som visserligen kan beskyllas för att vara konstgjord, men samtidigt är väldigt vacker med sina laguner och sin grönska. Här kan man snorkla i Röda havet, sola på ”strandön” Zeytouna Beach Island eller kanske utforska den större staden Hurghada, som ligger i närheten. Ett perfekt ställe om man vill koppla av och komma ner i varv!

2. Rundresa i Sri Lanka

Året innan, det vill säga i december 2018, gjorde vi en rundresa i Sri Lanka tillsammans med våra vänner Lennart och Beata. Vilket fantastiskt land! Naturen är prunkande och överallt möter man apor, elefanter och exotiska fåglar. Dessutom kan man uppleva tempel, buddhistisk kultur, god mat och härliga stränder med sol och bad.

3. Rundresa i Israel

I slutet av december 2017 bestämde vi oss för att uppleva Israel. Vilken fantastiskt spännande resa! Vi utgick från Eilat i söder, där man kan uppleva sol, dykning och delfiner. Vi hyrde sedan bil och gjorde en fantastisk rundresa med Jerusalem som viktigaste mål. På vägen upptäckte vi många intressanta platser, inklusive Döda havet och Qumran, där man hittade Dödahavsrullarna.

4. Båtluff i Filippinerna

I december 2013 reste vi till Filippinerna. Vi flög till Manila, där vi hann med att besöka restauranger och shoppinggallerior, innan vi tog oss vidare för att åka båt mellan några olika öar. Vi upplevde bland annat Sabang och Puerto Galera på ön Mindoro inann vi fortsatte till den kända semesterön Boracay. Här blev det sol och bad, båtturer och en hel del god mat.

Langkawi i Malaysia

Ännu lite längre tillbaka, i december 2012, besökte vi Malaysia. Vi gjorde ett kortare (men intressant!) besök i den hektiska och moderna staden Kuala Lumpur. Men framför allt latade vi oss och hade det bra på semesterön Langkawi. Här kan man njuta av sol och bad, men också göra olika utflykter med moppe eller katamaran. Eller så kan man uppleva ”Skybridge” eller se massor av exotiska djur under en båttur i Mangoveträsken. En härlig resa!

Vilka decemberresor drömmer du om?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev