Meny Stäng

Ny matta i husbilen

Annons

Vi har lagt in en ny matta i husbilen! Vi köpte mattan på metervara och sedan skar vi till den själva så att den skulle passa exakt på golvet i husbilen. Förut kändes golvet lite kallt. Nu är det både varmare och mer ombonat.

Twittra
Dela
Dela
Pin
Dela
Dela

En mall i papper

Vi valde en brun matta, för att tajma den nya bruna klädseln som vi planerat. Dessutom valde vi en melerad matta, eftersom vi tänker att en melerad matta kommer se mindre smutsig ut. Vi köpte mattan på metervara, och sedan var det dags att skära till den och lägga in den i husbilen. Just den här biten hade jag oroat mig lite för. Jag undrade hur vi skulle lyckas skära till mattan så den passade, men Peter menade att det skulle ordna sig …

Peter gjorde först en mall i papper och skar till mattan grovt hemma utifrån den här mallen. Sedan la han ut mattan på golvet i husbilen och skar till den exakt. Det var lite trixigt och knepigt, men det gick och det blev bra!

Husbil utan matta
Golvet i husbilen, innan den nya mattan är på plats

Ny matta i husbilen

Nu är den nya mattan till slut på plats i husbilen! Det var en del jobb förstås för att få allt rätt, men det blev riktigt bra till slut. Känslan blev att det blev varmare och mer hemtrevligt i bilen. Nu är det betydligt mer lockande att ta av sig skorna när man kommer in i husbilen!

Här kan du nu kika på några bilder som visar hur det blev. När vi får tillbaka de omklädda dynorna från tapetseraren kommer det förstås bli ännu mer hemtrevligt och ombonat. Snart är vi redo för en härlig säsong i husbilen!

Matta i husbil
Den nya mattan är på plats!
Ny matta i husbilen - från en annan vinkel
Ny matta i husbilen – från en annan vinkel

Prenumerera på vårt nyhetsbrev