Meny Stäng

Ny klädsel i husbilen

Äntligen ny klädsel i husbilen! Vi har länge varit missnöjda med den tidigare blå klädseln, och för ett tag sedan lämnade vi in dynorna och förarstolarna för omklädning. Strax innan helgen var det klart och nu har vi monterat och fått ny klädsel i husbilen.

Twittra
Dela
Dela
Pin
Dela
Dela

Den tidigare klädseln

Det var inget större fel på den tidigare klädseln i husbilen, men vi gillade inte färgen. Blått känns kallt och vi gillade inte ränderna heller. Dags att göra något åt saken alltså! Det som skulle bytas var tyget på förarstolarna, de två bältade platserna samt sittplatsen på sidan om dörren.

Husbilen klädsel
Såhär såg klädseln ut i husbilen innan vi bytte
Närbild på det gamla tyget
Närbild på det gamla tyget

Att välja nytt tyg

Att välja nytt tyg var inte helt enkelt. Vi bestämde oss för brunt eftersom det känns varmt och ombonat, och eftersom brunt passar mot väggarna och all annan inredning. För att kunna välja rätt nyans fick vi låna varuprover från E&N tapetserare & inredning i Sundbyberg, som också gjorde jobbet år oss.

Tygprover

Hjälp av tapetserare

Vi hade aldrig klarat att byta tyget själva, särskilt inte på förarstolarna, så det var ovärderligt att få hjälp av tapetserare. De hjälpte till med bra idéer, som att sätta in knappar för en snyggare design, och gjorde ett väldigt proffsigt jobb. Dynorna var lätta att ta loss och lämna in. När det gällde förarstolarna fick vi skruva loss och lämna in hela stolarna. Det var lite bökigt att skruva loss dem, men ändå enklare än vi trodde. När de sedan var ute ur bilen såg det lite tomt ut …

Tapetserare
En Tapetsering och Inredning i Sundbyberg
Ta ut förarstolar
Tomt utan förarstolarna …

Ny klädsel i husbilen

Vi är riktigt nöjda med arbetet som tapetserarfirman gjorde, och vi är också nöjda med den nya klädseln. Färgen är fin i husbilen och tyget ska vara tåligt för slitage.

Ny klädsel i husbilen
Fint med ny klädsel i husbilen

Prenumerera på vårt nyhetsbrev