Meny Stäng

Ny framruta på husbilen – och annat fix

Annons

Vi har skaffat en ny framruta på husbilen, eftersom vi hade stenskott i den gamla. Vi har också fixat (eller åtminstone försökt fixa) det klånkande ljudet som hörs när vi kör, putsat framlyktorna och skaffat några små nya detaljer till husbilen.

Twittra
Dela
Dela
Pin
Dela
Dela

Ny framruta på husbilen

Vi hade massor av stenskott i vår framruta på husbilen, så i veckan körde Peter in bilen till Ryds Glas i Spånga. Han lämnade in den på morgonen och kunde hämta den runt fyra timmar senare. För detta fick han betala självrisken på 1500 kronor. Härligt att köra därifrån med en ny hel framruta!

Ny framruta på husbilen

Fixa ”klånkande” ljud

Vi har länge haft ett ”klånkande” ljud som hörs när vi kör husbilen. Det hörs högt och är riktigt irriterande. Peter har legat under husbilen och sprayat med olika medel, men ingenting har hjälpt. Med tiden har det istället bara blivit värre och värre. Nu i veckan körde Peter in husbilen till Kihlströms i Spånga. Han lämnade in bilen på morgonen och kunde hämta den senare samma dag.

Först ny framruta på husbilen och sedan besök på Kihlströms

Tydligen fanns det, av någon anledning, dubbla bladfjärdrar som låg och skavde mot varandra. Firman kapade den ena fjädern i båda ändarna. Priset blev 3100 kronor, men tyvärr klånkade det fortfarande lite när Peter körde därifrån. Han är inte helt nöjd och kommer ringa igen.

bladfjädrar
bladfjädrar
Dubbla bladfjädrar, varav den ena nu är kapad i ändarna

Putsa framlyktor

Nu när vi sett över husbilen har vi lagt märke till att framlyktorna varit gulnade, dimmiga och ”ogenomskinliga”. Peter köpte en medel på Biltema, som skulle användas för detta och sedan satte han mig (Helena) i arbete.

Ny framruta på husbilen och putsade framlyktor

Man skulle först använda en speciell kräm för att ”slipa” rutorna, genom att göra cirklande rörelser med en speciell trasa som följde med i paketet. Den här krämen gnodde jag med ganska länge. Det blev mycket bättre än förut, men kanske inte fullt så bra som jag hoppats. Avslutningsvis skulle man använda en annan kräm för att ”konservera” det hela.

Ny framruta på husbilen och putsade framlyktor

Och lite nytt inne i husbilen

Vi har också skaffat några nya små detaljer. Det är ju roligt att piffa till och förnya, även när det gäller småsaker. Våra gamla grytlappar gick inte att få rena. Vi köpte nya, och eftersom vi nu satsar på blått i inredningen så fick det bli blå grytlappar.

Grytlapp i husbilen

Vi behövde också nya lådor att förvara glas i, efter att den förra blev söndergnagd av möss (!). De nya lådorna hittade vi på Clas Ohlson och Peter övertygade mig om att välja rosa lådor. Jag var lite tveksam, men nu är jag nöjd.

Nya lådor i husbilen

När vi var på Biltema passade vi på att köpa med oss en ny sopborste. Jag tror aldrig att vi bytt sopborste förut, så det var väl dags efter tio år. Tänk att så små detaljer kan kännas fräscht och roligt!

Ny sopborste i husbilen

Nu har vi ny framruta på husbilen och mycket annat är också fixat! Du som har husbil, har du fixat något den här säsongen?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev