Meny Stäng

Husbilslivets start – Maria och Jörans återblick

Annons

Gästskribenter: Maria och Jöran

Hej och välkommen till vårt första inlägg här! Vi skrev förut blogg under emji kontiki och sedan Magnolia Magis men för er som inte känner till oss kommer här en liten presentation och återblick:

”Redan dom gamla grekerna älskade att resa …” så börjar maken sitta här och deklamera så jag tar nog över. För det mesta är det jag, Maria som skriver men maken Jöran sitter med och spånar. Vi är ett par på 50 plus, ja den ena mer plus än den andre, till och med nybliven pensionär!

Vi bodde i ett hus utanför Skövde som varit i min släkt sedan länge. Det var jobb, barn, hus och trädgård. Ekorrhjulet. Vi längtade ut att resa. Min dröm var att ha en folkabuss igen. Som liten på 70-talet åkte jag och familjen ut i Europa i en röd sådan från 1968. Danmark, Tyskland, Österrike, Italien, Frankrike, Schweiz. Pappa hade byggt om den så vi sov 2 vuxna och 2 barn inne i den och på dagarna gjordes den om så vi hade soffor och matplats. Även om jag mest låg och läste Kittyböcker på resan sitter känslan kvar av frihet och många fina minnen.

Första husbilen

I maj 2013 skaffade vi hastigt och lustigt vår första husbil: en Swift Kontiki. Jöran såg en annons på fredagen och på lördagen var den våran. Straxt innan hade vi varit hos sonen på Gran Canaria. Där och då bestämde Jöran sig för att säga upp sig från jobbet på gymnasiet. Livet är för kort för att sitta fast. Våga vägra! Han tänkte ta ett sabbatsår och under tiden renovera en husbil som vi kunde åka ut i. Det blev Kontikin och början på ett äventyr vi då inte hade en aning om!

Vilken känsla det var att bara åka iväg! Allting med och inget att tänka på mer än vilken väg man skulle ta! Kontikin var frihet, återhämtning och kravlöst.

Skåne here we come! Ja många resor till havet blev det den sommaren. Våra resedrömmar är inom Europa. Ingen av oss har någon längtan efter mer. Vi älskar att utforska Sverige och vår närmiljö. Våra vackra årstider, underbar och växlande natur, god mat och många mysiga ställen.

Vi bygger om

Elmiamässan september 2013. Vi gick runt och inspirerades av alla husbilar och inredningar men konstaterade att vi var väldigt förtjusta i den vi hade. Lite roligt hade vi när en försäljare i skjorta och slips kom fram med ett leende och ville visa den nya, stora Queensize-bädden i deras husbilar. Dubbelsäng 120 cm bred! Wow!

Varpå maken svarar: ”Vi har en Hästens 160 i våran..”

Stora ögon och misstrogen blick från försäljaren: ”Vad har ni då för husbil?”

”En Swift Kontiki från 1991!”

Ja maken ljög lite, det var ingen Hästens utan av ett något billigare märke men den var 160 cm bred och 2oo cm lång!

Vill du få vårt nyhetsbrev?

Just sängar i våra husbilar är det som först modifierats. Varför ligga sämre än hemma?

Vi bygger även om invändigt för att det ska passa för just oss.

En tanke gror

Vi åkte runt och njöt denna första husbilssommar!

En tanke började gro: tänk att alltid ha det så! Trädgård och gammalt hus tar tid, ork och pengar och det var inget vi ville längre. Tänk att rensa ut! Minska ner på prylar och fönsterkuvert. Barnen började bli stora och skulle snart inte bo hemma längre.

Sagt och gjort. Vi började rensa ut ur huset och sålde det. 2014 flyttade vi till lägenhet medan vi fortsatte rensa, magasinera och ordna med saker. Våren 2017  kom då dagen vi lämnade in nycklarna till hyresvärden och blev boende heltid året om i husbil. Fast stopp nu! Här går vi ju händelserna lite i förväg. Innan dess hade vi ju hunnit med några byten av husbilar. Om det berättar vi i nästa inlägg. Fortsättning följer!

Följ Jöran och Maria här:

Sverige

Jöran och Maria Selin

Jöran och Maria är namnen bakom före detta bloggen Magnolia Magis. De sålde huset och bodde 3 år ute först i husbil sedan husvagn. Resor mest i Sverige och Europa. Idag har de bytt till liten stuga i skogen och campingutrustad Land Rover Defender som de hoppas på många fina turer med.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev