Meny Stäng

Drömmen blev en plan – att våga förändra livet

Annons

Gästskribent: Marlene Rindå Jikita

Vi blir inte yngre, så är det bara. Att gå runt och drömma om en resa man vill göra, en livsförändring eller något annat är ju egentligen bara onödig energi om man inte gör något konkret av drömmen. Så vi gjorde drömmen till en plan och realiserade den. Nu har vi en ny plan …

Twittra
Dela
Dela
Pin
Dela
Dela

Drömmen om en husbil blev sann

Jag har drömt om ett liv i husbil i många, många år. Med en ny partner kan man knappast räkna med att denne ska dela ens dröm, men man kan ju hoppas. En dag berättade jag för blivande maken att jag gärna skulle vilja testa att rulla runt i husbilsvärlden och besöka intressanta platser.

Ok, det låter kul!

Hans svar? ”Ok, låter kul!” Och så blev det. Inte på en gång, det dröjde några år. Men när pandemin hindrade oss från mycket annat köpte vi vår husbil, en liten Weinsberg Cara Compact Edition: Pepper, som vi döpte till Peppe.

Vi förlorade flera vänner i covid och tänkte att det var liksom nu eller aldrig. Man vet ju inte vad som händer och chansen kanske går förlorad om vi inte agerar nu. Att köpa Peppe är det bästa vi gjort! Vi fick så många goda råd inför första resan, vi lyssnade knappt på något av dem, utan drog bara iväg. Vi blev fast direkt och har knappt varit hemma sedan dess. Friheten, lugnet … allt är bättre i husbil!

Husbilslivet är enkelt

Husbilslivet är så enkelt. Vi lever på våra 13-14 kvadratmeter och är otroligt nöjda med det. Vi får inte plats med så mycket och allt måste ha sin plats, alltså letar vi aldrig efter något längre. Vi åker dit näsan pekar eller där solen skiner, ibland till en ställplats, ibland till en camping och ibland till en vän.

Vänner ja … de har blivit väldigt många fler. Husbilsmänniskor dras på något sätt till varandra, det gör väl å andra sidan alla med samma intresse? Vi fick för oss att fixa en liten träff, räknade md kanske 10 intresserade – det kom 70 ekipage och 20 stod på kö. Det blev ett helt fantastiskt långbord med 130 personer, som inte kände varandra, hur häftigt är inte det!

En ny plan

Att göra drömmen till en plan och sedan realisera planen är det bästa vi gjort. Vi har fått ett helt nytt liv faktiskt. Nu jobbar vi på nästa del av planen: att rensa ur, sälja huset och bo på heltid i husbilen. Det är fortfarande några små hinder på vägen, men om några år är tanken att rulla runt i Sverige under sommarhalvåret och sedan dra ner i Europa under vintern. Den stora planen är att aldrig mer ha vinter, för det gillar vi inte!

Har du också en dröm?

Går du också runt och drömmer om något? Gör drömmen till en plan och gör allt du kan för att realisera den. Livet är för kort för att bara gå runt och drömma, det gäller att leva sin dröm innan det är för sent. Det gör vi och vi är så glada, tacksamma och stolta för att vi vågade. Gör det du med!

Marlene Rindå Jikita

Följ Marlene här:

Sverige

Marlene Rindå Jikita

Marlene har arbetat som journalist sedan 90-talet och frilansat de senaste 30 åren. Hon har även bott och arbetat i Afrika. Tillsammans med maken Martin (fotograf) reser hon runt i Sverige med husbilen Peppe och i övriga världen med både flyg, båt och buss. Nya platser upptäcks helst med fötterna eller cykel. På sociala medier kan du följa husbilsäventyren under namnet "Jikitas På Äventyr".

Prenumerera på vårt nyhetsbrev