Meny Stäng

Campa på Färöarna

Att campa på Färöarna måste vara en speciell upplevelse! Jag bodde på Färöarna i två månader i slutet på 90-talet, och praktiserade på sjukhuset där. Färöarna är ett fascinerande samhälle: knappt 50 000 människor på 18 öar, mitt ute i Atlanten. Öarnas klippväggar är branta, gräset är grönt och dimman ligger ofta tät. Så, hur skulle det vara att campa på Färöarna då?

Vår resa till Färöarna

Jag och min klasskompis Eva-Lena, på arbetsterapeututbildningen, spenderade två månader på Färöarna medan vi gjorde praktik. Självklart passade vi på att se oss omkring också! Vi hyrde bil vid ett tillfälle och åkte runt på de två största öarna, Streymoy och Eysturoy.

Vid ett annat tillfälle gjorde vi en helikoptertur. Dessutom liftade vi runt på några av öarna. Vart vi än kom möttes vi av vänliga människor. På ett ställe öppnade de till och med upp en restaurang, som egentligen var stängd för säsongen, enbart för vår skull.

Eidi
Eidi, på Eysturoy

Tips om att campa på Färöarna

Vi har aldrig provat på att campa på Färöarna, men det finns det många andra som har! Arnbjørn Johannesen, som har den här hemsidan, har gett oss flera bra tips om att campa på Färöarna. Allmän information hittar du på Färöarnas officiella turistsida, information om färjan hittar du på Smyril Lines hemsida.

Mina egna bilder från Färöarna är gamla och sitter i fotoalbum, så jag har lånat de här fina bilderna från Hans Flügges hemsida, från en resa han gjorde till Färöarna 2010. Foton: Hans Flügge

Färöarna får
Färöarna
Färöarna änder
Smyril Line

Prenumerera på vårt nyhetsbrev