Meny Stäng

Värt att veta om Pite havsbad

Nu har vi kommit i ordning här på Pite havsbad. Vi står fint med vår husbil på campingen och har hunnit lära oss lite mer om det här stället. Här kommer lite intressant fakta för dig som kanske också vill besöka Pite havsbad!

Twittra
Dela
Dela
Pin
Dela
Dela

Tre kvar på resan

I förrgår lämnade vi av Pontus på Umeå flygplats, eftersom han ska vidare till Gotland. Vi andra (jag, Peter och yngste sonen Billie) har fortsatt resan och kommit fram till den nordligaste punkten vi planerat: Pite havsbad. Detta är en stor och väldigt fin camping, med all tänkbar och otänkbar service. Här kan nog vara riktigt fint vid bra väder, men nu är det regn och kallt …

Vi går konstant invirade i jackor och filtar. Norrlänningarna går i shorts och T-shirt. Hur är det möjligt att de inte fryser? Kvällen var i alla fall vacker och vi kunde sitta ute och spela spel tillsammans, invirade i tjocka kläder och täcken.

Tvätta husbil
Peter passar på att tvätta husbilen

Korta fakta om Pite havsbad

Vi är ganska fascinerade av den här campingen måste vi säga! Här kommer några korta fakta, för dig som vill veta lite mer.

  • Under juli månad är solen uppe 23 timmar/dygn i den här delen av Sverige
  • De exklusivaste campingplatserna på Pite havsbad inkluderar el, vatten, avlopp, kabel-TV, havsutsikt och 170-190 kvadratmeter
  • På solterrassen kan man sola i artificiell sol 365 dagar om året
  • Här finns bland annat äventyrsbad, kupolbiograf, bowling, äventyrsgolf, lekland, dinosaurieland, gocart, spelhall, tivoli, höghöjdsbana och vattenskidlift
  • Väldigt många campare kommer från Nordnorge

Idag har vi provat solterrassen (riktigt skönt!) och spelat både äventyrsgolf och bowling. Det finns alltså saker att göra, utöver att hänga i husbilen, även när vädret inte är på sin bästa sida. Det har hunnit bli lite, lite bättre nu, men det är inte läge för havsbad direkt …

Äventyrsgolf Pite havsbad
Peter testar äventyrsgolfen
Alla våra bästa tips om Norrbotten: Klicka på bilden!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev