Meny Stäng

Höghöjdsbana vid Vindelälven

Annons

Vi hade bokat forsränning i Vindelälven kl. 12, men när vi kom fram till Forsknäckarna i Ekorrsele, som ligger mellan Lycksele och Umeå, hade det blivit ett missförstånd och båtarna var fulla. Vi blev erbjudna en egen tur kl. 16, och under tiden fick vi, utan extra kostnad, både mat och höghöjdsbana. En juste deal tyckte vi!

Twittra
Dela
Dela
Pin
Dela
Dela

Höghöjdsbana med utsikt

Forsknäckarna har sitt ställe i Ekorrsele, som ligger vid Vindelälven mellan Lycksele och Umeå. Här kommer man in på ett stort skogigt område som verkligen andas äventyr. Hit kommer man kanske framför allt för att ägna sig åt forsränning i Vindelälven, men det finns alltså fler äventyr att ge sig i kast med.

Höghöjdsbanan går riktigt högt upp, med en svindlande utsikt över den vackra Vindelälven. Peter och Pontus antog genast och utan att tveka utmaningen. Jag är höjdrädd och stannade gärna på marken. Men det var ju spännande nog att titta på nerifrån …! Det var inte helt lätt om man fick tro Peter och Pontus, men de klarade ändå båda utmärkt av utmaningen.

Höghöjdsbana Vindelälven

Pontus i höghöjdsbanan

Pontus startade och klarade sig galant, även om det såg riktigt svårt ut ibland … Jag var nöjd med att bara hålla i kameran!

Forsknäckarna Höghöjdsbana
Ekorrsele höghöjdsbana

Peter i höghöjdsbanan

Sedan var det Peters tur! Han klarade sig också utmärkt, även om han också tyckte att det var utmanande emellanåt … Efter det här äventyret var vi förstås alla hungriga. Vi serverades en god lunchbuffé och sedan var det bara att ladda för nästa äventyr …! Forsränning var ju det vi egentligen kommit hit för.

Höghöjdsbana
Höghöjdsbana Forsknäckarna

Förutom höghöjdsbanan kan man skjuta pilbåge, kasta yxa och slunga dig utför ett rep och släppa dig ner i sjön från många meter upp i luften. De har övernattningar med grupper och bastu med vedtunna. Stanna och bara ha äventyr en eller flera nätter och njut av den svenska naturen.

Ekorrsele Vindelälven
Alla våra bästa tips om Västerbotten: Klicka på bilden!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev