Meny Stäng

Paddla kanot i Wroclaw i Polen – en härlig upplevelse

Annons

Vi har testat på att paddla kanot i Wroclaw i Polen. Vilken fantastiskt upplevelse! Ibland snurrar det på lite fort i våra liv, men under denna timme kände vi att vi kom ner i varv och kunde njuta av utsikten och den kanske sista sommarvärmen. Ett härligt sätt att uppleva Wroclaw!

Wroclaw i Polen

Wroclaw är Polens fjärde största stad, och är ännu en fantastiskt vacker och historiskt intressant polsk stad. Vi har nyligen besökt Torun och Poznan och var fascinerade över dessa fina pärlor. Wroclaw är definitivt inte sämre, med ett fantastiskt vackert torg och många imponerande byggnader. Just nu var det dessutom högtryck och sommarkänsla, trots att det är september.

Wroclaw

Wroclaw ligger i sydvästra Polen, cirka 18 mil söder om Poznan.

Guidning och lunch i Wroclaw

Vi reser med vår husbil genom Polen på väg mot Tjeckien. Som de resebloggare vi är så tog vi före resan kontakt med Polska statens turistbyrå för att höra om de kunde hjälpa oss med guider i de olika polska städerna.

Vi tycker att guider är fantastiskt bra när vi vill lära oss mycket om en stad, och kunna skriva bra reportage. Detta har vi fått hjälp med, och även i Wroclaw gick vi en tur med en guide. Det var mycket intressant och vi kommer snart berätta mer om allt vi såg och upplevde.

När vi avslutat guidningen och det var dags för lunch fick vi ett överraskande besök av Alfred från Wroclaws turistbyrå (bakom kameran på bilden nedanför). Det blev en mycket trevlig (och fantastiskt god!) lunch på restaurangen Pod Fredra, och sedan föreslog Alfred spontant att vi skulle paddla kanot i Wroclaw. Ja, men varför inte?

Lunch i Wroclaw

Att paddla kanot i Wroclaw

Vi tog våra elcyklar och Alfred hyrde en scooter, och så körde vi till närmaste kanotuthyrning där Alfreds flickvän Agnieszka mötte upp. Efter några minuters köande (vilket fantastiskt sommarväder!) hoppade vi ner i kanoterna och paddlade iväg.

Paddla kanot i Wroclaw i Polen

När man paddlar kanot i Wroclaw från just detta ställe paddlar man först åt höger under en bro, och sedan kan man välja mellan den stora vattenleden rakt fram eller en lite smalare och grönare led åt sidan. Vi valde den senare.

Här var det lugnt och fridfullt och vi paddlade ganska länge bredvid en stor svanfamilj med 9 (!) ungar. Vi hade ingen brådska över huvud taget, utan bara njöt av sommarvärmen och av att vara på vattnet.

Ibland blir det lite stressigt under våra resor, eftersom vi vill hinna så mycket, så det här var verkligen avstressande och skönt. Precis vad vi behövde! Stort tack för en trevlig tur och härligt sällskap!

Paddla kanot i Wroclaw
Paddla kanot i Wroclaw

Vad behöver du veta om du vill paddla kanot i Wroclaw?

Det finns flera ställen som hyr ut kanoter och andra småbåtar i Wroclaw. Vi hyrde på ett av de ställen som ligger allra mest centralt, och detta ställe hittar du precis vid Nationalmuseum i Wroclaw. Priset var 20 zloty/person för en timmes kanothyra, vilket med dagens kurs motsvarar ungefär 47 svenska kronor.

Vill du få vårt nyhetsbrev?

Mer att se och göra i Wroclaw

Det finns förstås mycket mer att se och göra i Wroclaw, och vi planerar att skriva ett mer omfattande reportage när vi kommit hem. Det finna massor av vackra byggnader, intressanta sevärdheter, spännande museer och fina parker. Wroclaw är också känt för alla hundratals dvärgar (ingen vet hur många de är!) som står uppställda runt om i staden.

Stanna med husbilen i Wroclaw

Vi använder ofta appen CamperContact och letade först upp en central parkering i stan, men denna var totalt full. När vi såg att inte ens pyttesmå personbilar lyckades hitta parkeringsplatser i stan gav vi upp och körde till campingen Stadion Olimpijski nr. 117. Här fanns gott om plats och all service vi behövde. Personalen var också trevlig och pratade bra engelska. För att ta oss in till stan tog vi våra elcyklar och följde gps:en på mobilen, och det funkade utmärkt!

Har du kanske också varit i Wroclaw? Gillar du att uppleva städer från vattnet? Berätta gärna!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev