Meny Stäng

Camping i Nordmakedonien – Sunrise camping i Struga

Nu har stått ganska länge på samma camping i Nordmakedonien: Sunrise camping i Struga. Detta är en familjeägd liten camping som ligger fint precis vid Ohridsjön och vi trivs riktigt bra här. Sedan är det faktiskt så att vi väntar på post också …

Twittra
Dela
Dela
Pin
Dela
Dela

Sunrise camping i Nordmakedonien

På Sunrise camping i Struga i Nordmakedonien får det nog plats tio husbilar/husvagnar, fast för det mesta är det betydligt mer glest än så. Ändå är det som att det är konstant liv och rörelse här. Just nu har vi sällskap av en liten polsk husvagn.

Camping i makedonien
Här finns också en restaurang

Häromdagen stod en enorm terränggående “Bocklet” husbil parkerad bredvid oss. Vi pratade lite med det tyska paret som ägde den och det visade sig att de inte bara ägde just den bilen, utan hela företaget som tillverkar dem …

I övrigt är det mestadels små campingekipage som dyker upp. Nästan varje kväll droppar det in någon personbil, någon liten van eller några motorcyklar. Sedan fälls tälten upp – eller också sover någon på en tältsäng under bar himmel. Undre dagarna och kvällarna är det också en jämn ström av människor som bara vill titta in på en öl i den lilla restaurangen.

En terränggående Bocklet husbil, som stod bredvid oss häromdagen
En terränggående Bocklet husbil, som stod bredvid oss häromdagen

Egen strand och restaurang

Campingen har en egen strand med solstolar där man kan bada, och det finns toaletter, duschar och riktigt bra WiFi. Vi har inte sett till någon meny i restaurangen, men när vi vill äta något där kommer ägaren med förslag. “Lamm kanske?” “Fisk idag?” Sedan dyker lammet/fisken upp i sällskap av bröd, tzatziki, grönsaker och pommes frites.

Dessemellan, när vi inte hänger i restaurangen, skämmer familjen bort oss genom att släntra över till husbilen med än den ena gåvan och än den andra. Kanske varsin raki (brännvin), lite uppskivad melon eller varsin bit byrek (en slags fylld paj, av filodeg).

Idag har vi ägnat oss åt att städa bilen och tvätta kläder. Och just det ja, vi väntar på brev med det gröna kortet från försäkringsbolaget i Sverige. Vårt gröna kort har gått ut och det behövs när man ska passera gränserna utanför EU …

Vid Sunset camping finns en egen liten strand
Makedonien
Helena på Sunset camping i Struga
Solnedgång över Sunset camping i Struga, Makedonien
Solnedgång över Sunrise camping i Struga, Nordmakedonien
Alla våra bästa tips om Nordmakedonien. Klicka på bilden!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev