Meny Stäng

Peniscola, Spanien – för semesterdyrkaren

Annons

Äntligen blev det så mycket uppehåll i regnandet att vi kunde bege oss utanför husbilen och utforska Peniscola! En lång strandpromenad löper längs vattnet, och längs denna ligger otaliga restauranger, caféer och cykeluthyrare. Just nu, i det gråmulna och regntunga marsvädret, känns det väldigt off-season här, men när våren och sommaren kommer är det nog ett fint semestermål.

Twittra
Dela
Dela
Pin
Dela
Dela

Peniscola i Spanien

Peniscola är en ort i provinsen Provincía de Castelló i regionen Valencia, i den östra delen av Spanien. Orten ligger ungefär 30 mil öster om Madrid.

Stranden i Peniscola

Vi åkte till Peniscola för att vi fått höra att det ska vara så fint här, och det kan det säkert vara. Det är lite, lite svårt att föreställa sig när regnet piskar obönhörligt från sidan, men vi ser ju att det finns en lång fin sandstrand här. Vi kan också föreställa oss att alla dessa uteserveringar, caféer och glassbarer är proppfyllda under högsäsong.

Regn Peniscola

Det här är ett väldigt fint ställe och som många av våra vänner har besökt. Vi tror verkligen att det här är ett semesterresmål för den som är ute efter sol och bad en vecka. Vi fick uppleva regnoväder och det är inte ok, så vi hoppas att vi får ge det en ny chans i framtiden.

Peniscola
Stranden i Peniscola, med borgen i bakgrunden
Peniscola Spanien
Någon som rymt från borgen kanske?

Borg från 1200-talet

I ena änden av den långa stranden ligger en borg från 1200-talet, som vi förstås gjorde ett besök i! Borgen byggdes av tempelriddare mellan 1294 och 1307. På 1400-talet bodde påven Benedict XIII här. Borgen restaurerades och fick nya väggar 1960 när den användes i filmen El Cid.

Peniscola
Borgen syns på avstånd så fort man kommer ner till stranden
Peniscola borg
Utsikt från borgen, med ett av tornen i förgrunden
Peniscola
Utsikt över hamnen

Camping La Volta

Vi har på camping La Volta, en enkel men trevlig husbilscamping som påminner lite om en ställplats. Här betalar man 7 euro/natten plus ytterligare 3 euro/natten om man vill ha el. Det regnade mycket när vi var här, men vi var ändå nöjda.

Peniscola ställplats
Camping La Volta
Alla våra bästa tips om Spanien. Klicka på bilden!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev