Meny Stäng

Peniscola, Spanien – för semesterdyrkaren

Äntligen blev det så mycket uppehåll i regnandet att vi kunde bege oss utanför husbilen och utforska Peniscola! En lång strandpromenad löper längs vattnet, och längs denna ligger otaliga restauranger, caféer och cykeluthyrare. Just nu, i det gråmulna och regntunga marsvädret, känns det väldigt off-season här, men när våren och sommaren kommer är det nog ett fint semestermål.

Stranden i Peniscola

Vi åkte till Peniscola för att vi fått höra att det ska vara så fint här, och det kan det säkert vara. Det är lite, lite svårt att föreställa sig när regnet piskar obönhörligt från sidan, men vi ser ju att det finns en lång fin sandstrand här. Vi kan också föreställa oss att alla dessa uteserveringar, caféer och glassbarer är proppfyllda under högsäsong. Det här är ett väldigt fint ställe och som många av våra vänner har besökt. Vi tror verkligen att det här är ett semesterresmål för den som är ute efter sol och bad en vecka. Vi fick uppleva regnoväder och det är inte ok, så vi hoppas att vi får ge det en ny chans i framtiden.

Peniscola

Stranden i Peniscola, med borgen i bakgrunden

Peniscola Spanien

Någon som rymt från borgen kanske?

Borg från 1200-talet

I ena änden av den långa stranden ligger en borg från 1200-talet, som vi förstås gjorde ett besök i! Borgen byggdes av tempelriddare mellan 1294 och 1307. På 1400-talet bodde påven Benedict XIII här. Borgen restaurerades och fick nya väggar 1960 när den användes i filmen El Cid.

Peniscola

Borgen syns på avstånd så fort man kommer ner till stranden

Peniscola borg

Utsikt från borgen, med ett av tornen i förgrunden

Peniscola

Utsikt över hamnen

Camping La Volta

Vi har på camping La Volta, en enkel men trevlig husbilscamping som påminner lite om en ställplats. Här betalar man 7 euro/natten plus ytterligare 3 euro/natten om man vill ha el. Just nu finns det i och för sig ingen el kvar att köpa, men vi står på kölista inför imorgon.

Peniscola ställplats

Camping La Volta

Missade du förra inlägget om husbilsresan 2015? Läs Mer regn och spanska elpriser