Meny Stäng

Spaniens vackraste strand – och ytterligare 6 stränder

Annons

Av alla stränder vi sett i Spanien hittills så måste detta vara Spaniens vackraste strand. Den här stranden, vid naturistcampingen El Templo del Sol sydväst om Tarragona, är lång och kantas av ett kuperat grönt landskap. Den här bedömningen är förstås helt subjektiv, och jämförelsen baseras bara på de stränder vi har råkat besöka.

Spaniens vackraste strand – enligt oss

Vi har rest runt ett bra tag i Spanien nu, och enligt oss är stranden vid El Templo del Sol Spaniens vackraste strand. Av vad vi har sett, förstås. Sanden är finkornig och stranden är både bred och lång. Den omgärdas av vacker natur, men inte ett enda hotell i sikte, vilket är lite ovanligt för att vara i Spanien.

Istället ligger naturistcampingen El Templo del Sol alldeles strax intill, så om man inte kan tänka sig att kasta kläderna kan denna strand eventuell vara lite svår att besöka. Eller så gör man som vi, och kommer hit i mars när det är lite halvkyligt.

Spaniens vackraste strand

Campingen El Templo del Sol ligger vid den spanska kusten, nära L’Hospitalet de l’Infant, cirka 4 mil sydväst om Tarragona.

Fler fina stränder i Spanien

Självklart finns det fler fina stränder i Spanien! Här är ytterligare sex stränder som vi har uppskattat under vår husbilsresa längs med Europas och Spaniens kust.

1. Stranden i Zarautz

Stranden i Zarautz i norra Spanien är finkornig och ligger vackert mellan två höga berg. Här kan man njuta av strandliv, men också av naturupplevelser och strosa i den lilla stan.

Zarautz - Spaniens vackraste strand?

2. Stranden i Tarifa

I Tarifa finns Europas sydligaste punkt, och härifrån är det inte långt över till Marocko. Stranden är vacker, men den är också utsatt för väder och vind, och passar kanske därför allra bäst för vindsurfare.

Tarifa Spanien

3. Stranden i Peniscola

Vi hade otrolig otur med vädret när vi besökte Peniscola (alltså, det ösregnade verkligen!), men trots detta kunde vi se hur fin den långa sandstranden är. Vi förstår varför många rekommenderat den här stranden!

Peniscola borg - Spaniens vackraste strand?

4. Stranden i Benidorm

Stranden i Benidorm är för dig som gillar strand och storstad. Här ligger skyskraporna nästan ända ner till den fina sandstranden. Lite USA-känsla!

Benidorm strand - Spaniens vackraste strand?

5. Stranden i Torre del Mar

Torre del Mar är en trevlig semesterort, och stranden här är också fin, om man tycker att det är ok att en strand är grovkornig. Detta är en ganska klassisk spansk strand, rak och fin, och med en fin strandpromenad som löper precis ovanför.

Spanien, Torre del mar

6. Stranden i Roquetas de Mar

I Roquetas de Mar finns en lång och mycket fin strand, även om det är mer grus än sand, som är kantad av ståtliga palmer. Precis ovanför stranden hittar man campingen med samma namn.

Vill du få vårt nyhetsbrev?
Roquetas de mar

Har du något förslag på vilken som är Spaniens vackraste strand? Berätta gärna!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev