Meny Stäng

Granada vid Sierra Nevada i Spanien

Idag har vi sett oss om i den spanska staden Granada, som ligger vid foten av bergskedjan Sierra Nevada. Detta är en stad som känns både historisk och ung på samma gång, och här har vi idag kunnat njuta av en lunch utomhus i februarisolen.

Granada – både gammal och ung stad

Granada har ungefär 240 tusen invånare, varav ca 60 tusen är studenter. Människor bodde i området redan på 600-talet före Kristus, och under 1200- och 1300-talen byggdes slotts- och borgområdet Alhambra, som vi kommer besöka senare. I den gamla stadsdelen Albaicín finns mycket kvar från morernas välde, före 1492. Granada är alltså en gammal stad, som samtidigt känns väldigt ung på grund av alla studenter!

Granada

Den gamla stadsdelen Albaicín

Vi promenerade runt i den gamla stadsdelen Albaicín idag, med dess trånga gränder. Sedan blev det lunch på en uteservering på Plaza Bib Rambla – turistigt men ändå väldigt trevligt i solen. Det blev en skaldjurspaella och en öl innan vi fortsatte med shopping i de nyare stadsdelarna. Ni som undrar över vädret: På dagarna är det runt 15 grader och skönt i solen. På nätterna kryper temperaturerna ner till någon enstaka plusgrad.

Den gamla stadsdelen Albaicín i Granada

Den gamla stadsdelen Albaicín i Granada

Gränderna i Albaicín är trånga och ibland branta

Gränderna i Albaicín är trånga och ibland branta

Öl och paella i solen på Plaza Bib Rambla

Öl och paella i solen på Plaza Bib Rambla

CAMPING REINA ISABEL

Vi bor på en camping som heter Reina Isabel, och som ligger i La Zubia, i utkanten av Granada. Detta är en trevlig camping som ligger bredvid ett litet centrum. Härifrån går det bussar in till centrala Granada varje kvart, så det är enkelt att ta sig fram och tillbaka till stan. Campingen kostar nu, under lågsäsong 2015, 18 euro per dygn med ACSI-rabatt. WiFi finns till en pytteliten extra kostnad (så låg att vi faktiskt trodde att de skämtade).

Reina Isabel

Camping Reina Isabel

Camping Reina Isabel

La Zubia, utanför campingen

Missade du förra inlägget om husbilsresan 2015? Läs Vägen till Granada