Meny Stäng

Tuff resa till Barcelona – och ombord på Freedom of the Seas

Annons

Efter Robins fest sov vi inte många timmar, och sedan var det dags att ge sig av till Arlanda. Vi visste det inte då, men det skulle bli ännu en sömnlös natt. När vi äntligen kom ombord på kryssningsfartyget Freedom of the Seas igår började det inte heller så lugnt som vi hade önskat. Tvärtom startade kryssningen med köer, trängsel, högljudda högtalarutrop och en brandövning. Vi fick till slut en lugn och riktigt trevlig kväll på fartyget, men innan dess hann vi med en del kaos.

Twittra
Dela
Dela
Pin
Dela
Dela

Försening och en natt på en flygplats

Äntligen i på väg mot kryssningen, i samarbete med Royal Caribbean, som vi sett fram emot så mycket! Vi flög från Arlanda till Barcelona en dag före kryssningsfartygets avgång och borde förstås ha bokat rum i Barcelona, men så blev det inte. Har jag sagt att vårt liv varit lite rörigt på sistone? Nåja, det löser sig väl på något sätt tänkte vi. Och det är klart, det gör det ju alltid.

Efter en dryg timmes försening och efter att vi frågat runt efter hotellrum på flygplatsen i Barcelona löste det sig … genom att vi sov på golvet (halva natten) och på en stol (andra halva natten) på flygplatsen. Eller sov och sov, ja ni fattar. Vi var inte direkt utvilade när solen gick upp över Barcelona.

Sova på flygplats
Först provade vi att sova på golvet … Hårt, men framför allt kallt!
Flygplatsen i Barcelona
Sedan bytte vi till att sova sittandes … med fötterna på lösa stolar

Underbara Barcelona

Lite klyschigt kanske, men Barcelona är en härlig stad! Vi hade inte bråttom och kunde i lugn och ro promenera genom staden ner till vattnet, där vi tog en shuttlebuss fram till terminalen där Royal Caribbeans fartyg avgår. Vi var trötta och planerade att gå ombord på Freedom of the Seas tidigt för att få sova en stund på hytten, men riktigt så enkelt var det inte …

Barcelona fontän
Damm och pippisar i centrala Barcelona
Peter på La Rambla i Barcelona
Peter på La Rambla i Barcelona
Levande staty
En ovanligt cool levande staty

Ombord på Freedom of the Seas

Vi har aldrig kryssat förut och var inte riktigt beredda på trängseln, väntan och mängden av människor. När vi till slut var ombord passade vi på att äta lunch i bufférestaurangen på däck elva. Sedan skulle vi äntligen få sova någon timme (i vår superfina hytt med balkong). Trodde vi ja!

Jag vet inte hur många gånger vi väcktes av högljudda högtalarröster eller någon som knackade och ville servera något. Och till slut ljöd larmsignalen … Det var övning och vi skulle genast infinna oss på däck fyra. Vi planerade att smita undan, men insåg snart att det inte gick. De enträgna knackningarna på dörren och det uppmanande ”We are waiting for you Sir!” fick oss till slut att dra på oss kläderna igen och hasa oss upp. Vi kan i alla fall ge fartyget credit för att de är noggranna med sina brandövningar!

Ombord på Freedom of the Seas
Ombord på Freedom of the Seas
Ombord på Freedom of the Seas
Det finns gott om utomhuspooler!

Vi kryssar vidare

Vi la ut från hamnen vid 5-tiden igår kväll och fick en avslappnad kväll på en restaurang med god mat. Nu kryssar vi vidare! Det finns otroligt mycket att se och uppleva på det här fartyget, och vi har bara hunnit med en bråkdel hittills. Vi återkommer med rapporter! Vi hoppas först på lite lugn och ro, och sedan på nya äventyr!

TUI Valletta
När vi lämnade hamnen mötte vi ett annat kryssningsfartyg i hamnen – och alla vinkade!
Alla våra bästa tips om Spanien. Klicka på bilden!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev