Meny Stäng

På väg mot kryssning med Freedom of the Seas

Äntligen ska vi iväg på kryssning med Freedom of the Seas! Det känns som att vi pratat om det här med kryssningar i flera år nu. Vi har och varit ombord på flera lyxiga kryssningsfartyg som lagt till i Stockholm, men när det kommit till egna kryssningsupplevelser har det inte blivit mer än till små rundturer mellan Stockholm och Helsingfors, Åland eller Tallinn. Så nu är det väl dags att prova på riktigt, eller hur!?

Twittra
Dela
Dela
Pin
Dela
Dela

Resrutten

Idag flyger vi till Barcelona och imorgon startar kryssningen därifrån. På vägen mot Rom (som kommer bli vår slutdestination) kommer vi stanna i Marseille, Villefranche (Nice) och La Specia (Florens/Pisa).

Destinationerna känns riktigt intressanta. Trots att vi rest en hel del runt Medelhavet har vi knappt varit på just dessa ställen, förutom Barcelona som vi besökte 2013. Om du har några tips på vad vi borde se och göra på de här destinationerna (i mån av tid förstås) så hojta gärna!

Söndag i Barcelona

I Barcelona i februari 2013 – snart är vi där igen!

Ombord på freedom of the seas

Det verka finnas en hel del att göra ombord också, när man är på kryssning med Freedom of the Seas! Enligt hemsidan finns allt från härliga pooler och spännande restauranger till mer oväntade aktiviteter som klättervägg, skridskobana (!) och surfmaskin (vad som nu menas med det?).

Det finns också spa, gym, shoppingmöjligheter, utomhusbiograf och föreställningar med Broadwaymusikal, stand up comedy och musiker. Jag förstår inte ens hur man ska hinna med hälften …

Royal Caribbean

Vi genomför den här kryssningen som en pressresa i samarbete med Royal Caribbean. Resten av resan ordnar vi själva. Eller nåja, vi försöker i alla fall. Det har varit lite stressigt den senaste tiden om man säger så … Vi har i alla fall fixat flyg och hotell i Rom. Hotell i Barcelona har vi inte hunnit fixa ännu, så det återstår att se var vi ska sova i natt …

Vi ger oss i alla fall av söderut idag och vi är mycket nyfikna på hur vi kommer uppleva detta med kryssning. Vi återkommer snart med rapporter!

Ombord på en av Royal Caribbeans fartyg (inte Freedom of the Seas) Foto: Royal Caribbean

Missade du förra inlägget om kryssningar? Läs Italiensk mat på Costa Pacifica

Prenumerera på vårt nyhetsbrev